Sociedad

Aena adapta la Terminal 1 del Prat per potenciar els vols intercontinentals

Les noves instal·lacions han costat 48 milions d'euros i s'estrenaran quan es recuperi el trànsit aeri

Alguns dels nous 'fingers' que s'han instal·lat al dic sud de la terminal 1ACN

Barcelona

Aena ha modificat el dic sud de la Terminal 1 de l'Aeroport del Prat per potenciar els vols intercontinentals. La transformació d'aquest espai ha costat 48 milions d'euros i entrarà en servei quan es recuperi el trànsit aeri.

El dic sud, d'una sola planta, havi tingut inicialment vols regionals, però aquest espai de la Terminal 1 ja es va dissenyar pensant que podria acollir altres serveis. En els darrers dos anys, s'hi han fet obres per afegir dues plantes més, que es dedicaran a les arribades i les sortides de vols intercontinentals, que, cada cop més, són operats amb grans aeronaus. S'hi han habilitat 5 nous accessos amb triple porta d'embarcament i 'fingers', passarel·les, que permetran, per exemple, accedir al mateix temps als diferent nivells dels avions.

Les noves instal·lacions permeten separar les arribades internacionals de les sortides i estrenen una nova senyalització, de color blau, per guiar els passatgers que han de connectar amb un altre vol. A mes, les passarel·les inclouen connexió a l'electricitat de l'Aeroport, de manera que els avions ja no han de funcionar amb combustible, i redueixen les emissions contaminants.

La directora de l'aeroport, Sonia Corrochano, assegura que aquesta actuació "permet consolidar Barcelona com un aeroport de connexions" i "mostra la voluntat d'Aena de fer que Barcelona tingui vols de llarg radi." Corrochano ha explicat que l'any 2005, Barcelona tenia una quinzena de trajectes intercontinentals i al 2019 eren ja 47.

Les obres han durat més de dos anys i han costat 48 milions d'euros. El dic sud està totalment preparat per rebre passatgers, però no es posarà en servei fins que no es recuperi el trànsit aeri. Sonia Corrochano ha explicat que cap a finales de juny podria començar el creixement, si la vacunació continua a bon ritme i la Unió Europea activa la carta verda, el document que ha d'acreditar si un ciutadà ha rebut la vacuna contra la Covid. De tota manera, Aena calcula que els nivells de passatgers pre pandèmia no es recuperaran fins al 2026.

Abans de la pandèmia, l'aeroport del Prat estava ja molt aprop d'assolir el màxim nombre de passatgers que poden gestionar les instal·lacions actuals. Per això, la directora de l'Aeroport ha defensat que, per consolidar-se com un aeroport atractiu s'hauria d'allargar la tercera pista i fer la nova terminal satèl·lit. Diu que les administracions han de prendre una decisió en els propers mesos sobre aquesta qüestió per garantir que El Prat tindrà més capacitat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00