Sociedad
POLÍTICA

La majoria considera imprescindible la llei d'Igualtat entre homes i dones

Entre les accions més destacades està la modificació del Codi Penal per incloure el delicte de violència de gènere

La majoria considera imprescindible la llei d'Igualtat entre homes i dones / DA

Andorra la Vella

Els grups parlamentaris que donen suport al Govern al Consell General han enllestit les esmenes al projecte de llei d’Igualtat perquè s’acabin les diferències i les discriminacions que pateixen les dones en moltes ocasions davant dels homes. En aquest sentit, la consellera general Demòcrata, Berna Coma, apunta que al Principat encara hi ha molt camp per córrer i que és necessari legislar-ho per acabar amb elles.

Entre les accions més destacades està la modificació del Codi Penal per incloure el delicte de violència de gènere, tal com estipula el conveni d’Estambul. Estableix penes de presó de fins a dos anys en cas d’assetjament sexual i de fins a deu en el d’agressió amb violació. Precisament el consentiment explícit també queda molt clar, diu Berna.

També aposten per penar la difusió de les agressions sexuals i entra com agreujant que es privi la dona del seus sentits, sigui amb fàrmacs, drogues o alcohol.

Per altra banda, destaca que han inclòs les demandes de les entitats feministes com ara el fet que l’Institut de les Dones, organitzi taules de treball per trobar solucions i aprovar accions polítiques per fomentar aquesta igualtat.

A falta que els grups de la minoria presentin les corresponents esmenes, Coma espera que pugui entrar en comissió abans que acabi aquest període de sessions i que sigui un text consensuat que demostri la sensibilitat de totes les formacions polítiques amb aquesta qüestió.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00