Sociedad
SALUT

El SAAS posarà en marxa al juny l'hospitalització domiciliària

Suposarà una reducció del 40% del cost per al sistema sanitari

El SAAS posarà en marxa al juny l'hospitalització domiciliària / SAAS

Andorra la Vella

El director general del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària, Josep Maria Piqué, ha explicat que les persones que tenen necessitat de fer un tractament antibiòtic per via endovenosa o malalts crònics que des descompensen puntualment són les que es podran estalviar d’ingressar al centre hospitalari.

Es preveu començar el servei amb sis pacients alhora i se’n farà càrrec una infermera i un metge que farà com a mínim una visita. L’objectiu és que es vagi desplegant progressivament i un professional de la infermeria se’n podria fer càrrec de vuit. A nivell de costos, diu que els pacients que són potencials d’aquest servei tenen un cost de 2.200 euros i que ara serà d’uns 1.300. En aquest sentit, remarca que entre un 15 i un 20% de les persones amb patologies poden fer el tractament a casa seva. L’objectiu és que es passi el menor temps possible a l’hospital.

De la seva banda, el ministre de Salut, Joan Martínez, Benazet, ha explicat que l’hospitalització domiciliària és un pas més perquè les persones puguin rebre atenció sanitària sense haver d’anar al centre mèdic.

Aquest servei ja s’ha inclòs dins de la cartera de serveis i demà sortirà publicat el decret al BOPA.

D’altra banda, el SAAS espera cobrir la plaça de cap de l’UCI abans de l’estiu.

El director general del Servei d’Andorrà d’Atenció Sanitària, Josep Maria Piqué, ha anunciat que ja s'ha iniciat el procés de cerca de possibles candidats per tal de llançar un edicte i cobrir la plaça que Antoni Margarit ha deixat com a cap de Servei del Malalt Crític de la Unitat de Cures Intensives. Així, el procés de selecció es farà en dos mesos i s'espera que l'escollit ja es posi a treballar a l'àrea abans de l'estiu. Pel que fa a Salut Mental, ha dit que estan en fase de recerca, per la qual cosa el relleu es podria endarrerir una mica, tot i que la voluntat és que no sigui més enllà de dos o tres mesos. En aquest sentit, ha explicat que les baixes no han afectat l'activitat diària.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00