Sociedad
SALUT

Sant Julià de Lòria avaluarà l'estat de salut de les 1.200 persones majors de 65 anys de la parròquia

És una prova pilot en el marc de l'estratègia poblacional de prevenció del programa Aptitude

La cap del servei d'Envelliment i Salut, Eva Heras; el director general del SAAS, Josep Maria Piqué, i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. / M.P.

Andorra la Vella

És la segona parròquia escollida, després de Canillo, per dur a terme una prova pilot en el marc de l'estratègia poblacional de prevenció del programa Aptitude. Durant la signatura del conveni entre el comú i el SAAS, el cònsol major lauredià, Josep Majoral, ha posat en relleu que els objectius de la iniciativa són trobar eines que facilitin la prevenció de les malalties en la gent gran i millorar el procés d'envelliment; retardar al màxim la situació de dependència de les persones grans, dotant-les d'un major grau d'autonomia i allunyant-les de la institucionalització, i disposar d'una radiografia per veure l'estat de les persones d'edat avançada de la parròquia.

La cap del servei d'Envelliment i Salut, Eva Heras, ha manifestat que "cada vegada intentem millorar més l'eina de cribratge i donar una millor intervenció”.

El director general del SAAS, Josep Maria Piqué, ha indicat que una altra de les finalitats del projecte és millorar la qualitat de vida de les persones grans, però també hi ha l'objectiu de promocionar aquestes intervencions cap aquest sector de la població perquè, per contra, suposa una càrrega social i econòmica pel país.

La primera prova pilot a Canillo va permetre detectar entre un 20 i un 30% d'afectació del centenar de padrins intervinguts.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00