Sociedad

Operació contra una xarxa de falsificació de carnets de conduir a la DGT de Girona

Els Mossos i Policia Nacional tenen previst fer prop de 900 detencions entre els membres de la cúpula i els beneficiaris

Operación contra una red de carnets de conducir falsos

El moment de la detenció de l'informàtic vinculat a la DGT / Clara Pàmies

Macrooperació en marxa dels Mossos i la Policia Nacional contra una xarxa dedicada a crear i vendre més d'un miler de carnets de conduir utilitzant les bases de dades de la DGT. S'investiga un dels seus informàtics a Girona per haver creat aquests documents i activar-los a través d'una aplicació que la mateixa Direcció General de Trànsit.

Agents de l'Àrea d'Investigació Criminal de Girona en una operació conjunta amb agents del Grup V de la Policia Nacional a Barcelona i de la Comissaria General d'Estrangeria i Fronteres estan fent diverses entrades i escorcolls, per ordre del jutjat d'instrucció número 1 de Girona, per desarticular la cúpula d'aquesta organització formada per un informàtic que treballa a la Direcció General de Trànsit de Girona que subministrava suposadament carnets de conduir fraudulents a un altre home, líder del grup, que aconseguia els compradors. La majoria d'escorcolls s'estan fent a la demarcació de Girona, a S'Agaró (on viu l'informàtic), a Quart (domicili de l'intermediari entre els compradors i el treballador de la DGT), i també a Vic (on viu la xarxa bàsica que subministrava conductors).

Segons ha pogut saber SER Catalunya, se sospita que poden haver distribuït més d'un miler de carnets, sobretot entre ciutadans d'origen marroquí i paquistanès que simulaven un bescanvi de carnets de tercers països per un d'espanyol i així aconseguien tenir permís. També compraven punts que havien perdut o aconseguien el carnet si l'havien perdut per alguna infracció greu. L'informàtic tenia accés a totes les bases de dades i creava aquests carnets de conduir per beneficiaris que pagaven entre 3.000 euros i 15.000 en funció del nombre de llicències que demanaven. Un dels principals investigats estava en contacte amb altres persones que li facilitaven les dades personals dels compradors dels carnets.

D'aquesta manera, sortien a la carretera al volant d'un vehicle sense cap formació, ni haver passat cap examen teòric, ni pràctic i sense haver fet l'avaluació mèdica pertinent. Els investigadors intenten saber quants diners han mogut els principals implicats en aquesta trama. El dispositiu policial, anomenat Loki, pretén desarticular la cúpula i identificar també els beneficiaris que han comprat carnets fraudulents en els últims mesos. Els investigats estan acusats, entre altres delictes, de falsedat documental i suborn.

Ara, la DGT haurà de revisar totes les bases de dades del sistema per treure el gra de la palla i veure quins mecanismes i protocols interns han fallat per què aquest grup hagi aconseguit crear tants carnets nous sense aixecar sospites.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00