Sociedad

L'hospital d'Olot només ha passat set dies sense pacients covid

Tots els indicadors de la Garrotxa són encara alts, mentre baixen els ingressats a les UCI de les comarques de Girona

Jaume Heredia / Hospital d'Olot

Olot

Baixen els ingressats a les UCI de les comarques de Girona. De fet, la xifra no era tan baixa des de fa més de dos mesos. Tot i això, la situació de la pandèmia és preocupant a la Garrotxa, on tots els indicadors encara són alts. Des de fa un any, només hi ha hagut set dies en els que l’hospital d’Olot no ha tingut cap pacient covid.

A tota la regió sanitària de Girona, avui hi ha 34 pacients crítics. No hi havia una xifra tan baixa des del març d’aquest any. Tot i això, pugen els ingressos. La resta d’indicadors de la pandèmia - el risc de rebrot i la velocitat de propagació del virus - continuen a la baixa.

Les dades són similars a totes les comarques de Girona, excepte a la Garrotxa, on els indicadors continuen disparats i on un 12% de les proves PCR que es fan donen positiu. N'ha parlat a 'Soroll' el director mèdic de l’hospital d’Olot, Jaume Heredia.

A l’hospital d’Olot, avui hi ha 11 persones ingressades per covid, totes de mitjana edat. Heredia diu que la vacunació ha fet caure de manera dràstica la mitjana d’edat dels hospitalitzats.

Cribratges

Salut repetirà els cribratges d’automostra a Tossa, Lloret i Roses, entre el 18 i el 26 de maig. Es faran justament dues setmanes després de la primera campanya. De gairebé 3 mil proves, es van detectar 55 positius.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00