Sociedad
Energía solar

L'aparcament de l'Hospital Mateu Orfila generarà 900kW amb energia solar

Les obres començaran a la tardor i evitaran el consum de 237.000 kilos de combustible fòssil anualment

Tot l'aparcament de l'hospital estarà cobert per panells solars per generar energia neta. / CAIB.

Mahón

El Govern balear vol instal·lar plaques solars a la coberta de l’aparcament de l’Hospital Mateu Orfila. El projecte té un pressupost d’1,9 milions d’euros, destinat a cobrir les 350 places per a vehicles de l’hospital amb planells que permetran reduir un 20 % la factura energètica del centre, el que se sumarà a l’estalvi de les plaques ja existents.

En total, a l’aparcament del Mateu Orfila s’instal·laran 2570 panells fotovoltaics que generaran una potència de 900 kW, que se sumen als 392 kW ja existents a la coberta. Això evitarà la crema de més de 237.000 kg de combustible anuals.

S’ha de tenir en compte que l’Hospital Mateu Orfila suposa l’1,5 % de tot el consum d’energia de l’illa de Menorca. Per tant, la coberta solar contribuirà a disminuir de manera considerable les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle.

Amb el lliurament del projecte definitiu d’instal·lació de plaques solars de l’Hospital Mateu Orfila, s’inicia la licitació de les obres per tal de començar l’execució durant la tardor de 2021.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00