Sociedad
CONSELL GENERAL

Ajornat el pacte d'Estat per la reforma de les pensions

Els grups parlamentaris entenen que és una qüestió que cal tractar amb urgència

Ajornat el pacte d'Estat per la reforma de les pensions / CG

Andorra la Vella

Malgrat que tots els grups parlamentaris entenen que és una qüestió que cal tractar amb urgència, la previsió de no posar-se d’acord ha fet que s’aparti del ple del Consell General que es va celebrar ahir, fins la setmana vinent a l’espera de trobar nous punts en comú. I això que es va suspendre la sessió durant una hora per veure si s’aconseguia aquesta entesa.

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, lamenta que el pacte d’Estat no inclogui a tota la societat i de fet, acusa la majoria d’actuar d’esquenes a ella. A més, tampoc veu amb bons ulls la seva proposta que els treballs en comissió s’aprovin amb majoria simple.

Per contra, Carles Enseñat, president del grup parlamentari Demòcrata, carrega contra la por que tinguin els socialdemòcrates per afrontar aquesta qüestió però es compromet a treballar un nou text.

Per últim, el president del grup parlamentari de Terceravia, Josep Pintat, diu que s’ha fet massa alarmisme amb aquesta qüestió.

En la maratoniana sessió del Consell General que va acabar passades les 11 de la nit, els grups van aprovar per unanimitat l’aprovació del nou codi de circulació, que entre altres qüestions endureix les sancions per l’ús del mòbil al volant o obliga a assegurar els patinets, i també les mesures d'eliminació i prevenció de l'amiant.

En el cas del projecte de llei de creació de la fundació privada del sector públic Andorra Recerca i Innovació, que a la pràctica significa la fusió de l’Institut d’Estudis Andorrans, l’Observatori de la Sostenibilitat i Actua, es va aprovar igualment però amb l’abstenció del PS i de la consellera general no adscrita, Carine Montaner.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00