Jueves, 02 de Diciembre de 2021

Otras localidades

Nou pas endavant per unir els tramvies per la Diagonal

El Govern ha autoritzat una partida 37 milions d'euros per fer les obres del primer tram, el que va de Glòries a Verdaguer

Un tramvia circulant per l'Avinguda Diagonal

Un tramvia circulant per l'Avinguda Diagonal / ACN

El govern català ha fet un pas més per unir els tramvies per la Diagonal. El consell executiu d'avui ha decidit destinar 37 milions d'euros (45 si sumem l'IVA), de propers pressupostos, a la construcció de la infraestructura entre Glòries i Verdaguer i a la compra de trens. Amb aquesta resolució, l'Autoritat del Transport Metropolità, que s’encarregarà de les obres, ja pot licitar els treballs d'aquest primer tram.

La idea és que les obres comencin a la tardor amb l'objectiu que el tramvia circuli ja al 2023. El tram entre Glòries i Verdaguer té dos quilòmetres i s'hi faran tres noves estacions: Monumental, Sicília i Verdaguer. El projecte preveu que la catenària sigui soterrada, de manera que no hi hagi l'impacte visual de pals i cables que sí que tenen el Trambaix i el Trambesòs.

El conseller de Territori, Damià Calvet, assegura que amb aquests diners s'avançarà en l'ampliació de la xarxa de tramvia, "però sobretot farem una passa endavant en l'aposta del transport públic que és un còmplice imprescindible en la lluita contra el canvi climàtic". De la seva banda, la tinent d'alcalde d'Urbanisme, Janet Sanz, ha assegurat que l'acord de la Generalitat" és una gran notícia", que encara falten coses, però que Barcelona fa un pas més per fer realitat una infraestructura que la ciutat espera des de fa més d'una dècada i que és de sentit comú".

L'Autoritat del Transport Metropolità ha de licitar els contractes per fer les obres de la infraestructura tramviària i, en paral·lel, l'Ajuntament ha d'avançar en la urbanització de la Diagonal. Un dels aspectes que s'ha de concretar és com s'aconseguirà que els beneficis de la connexió del tramvia per la Diagonal no aniran a parar a l'empresa privada que gestiona l'actual xarxa. Aquesta va ser una de les condicions d'Esquerra Republicana per donar suport al projecte.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?