Sociedad
Vacunación

Arriben a Menorca les vacunes de Janssen

Es van utilitzar per immunitzar als interns del Centre Penitenciari de Menorca

Els interns de la presó van ser els primers a rebre el vaccí de Janssen a Menorca. / Google.

Mahón

L’Àrea de Salut de Menorca té previst administrar un total de 4.736 vaccins contra la Covid-19 durant aquesta propera setmana del 19 al 25 de maig. Als centres de vaccinació del Recinte Firal de Maó i la sala polivalent Canal Salat de Ciutadella s’administraran un total de 4.652 dosis. 630 seran primeres dosis d’AstraZeneca, 3.150 primeres dosis de Pfizer i 560 primeres dosis de Moderna Demà dimecres, tant a Maó com a Ciutadella, hi haurà una quarta línia de vaccinació oberta. Pel que fa als centre de salut, els equips d’infermeria tenen previst administrar 30 segones dosis de Pfizer i a l’Hospital estan citades 54 persones del Grup 7.

Pel que fa al vaccí de Janssen, el Servei de Farmàcia de l’Hospital Mateu Orfla va rebre, el passat divendres, les primeres 400 dosis. Els primers en rebre aquest vaccí, ahir capvespre, van ser 42 interns del centre penitenciari de Menorca i tres funcionaris per aprofitar totes les 45 dosis del 9 vials que es necessitaven per aquest grup. Segons estableix l’estratègia del Ministeri de Sanitat, el vaccí de Janssen va dirigit a persones en situació de vulnerabilitat això inclou a gent amb pocs recursos que estan controlades per entitats com Càritas, Creu Roja o els serveis socials.

El Vaccí de Janssen també s’administrarà a gent difícil de localitzar per altres motius com que visquin a llocs allunyats o que siguin pescadors professionals per la qual cosa tenen més complicat anar a un centre de vacunació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00