Viernes, 23 de Julio de 2021

Otras localidades

Debat 2 anys legislatura

Consens amb matisos, sobretot en infraestructures, al debat de Ràdio Ontinyent

La situació que ha viscut Ontinyent ha fet que els grups polítics hagen estat més units que mai en aquesta legislatura, però estan sorgint les diferències

Mercedes Pastor, Jorge Rodríguez i Nico Calabuig

Mercedes Pastor, Jorge Rodríguez i Nico Calabuig / Radio Ontinyent

Ahir dimecres es complien dos anys des de les eleccions de 2019, unes eleccions que van tornar a atorgar, amb una majoria aplastant, l’alcaldia a Jorge Rodríguez. Quan la legislatura ha arribat a la meitat, des de Ràdio Ontinyent vam realitzar un debat entre els grups representats.

No ha sigut un inici de legislatura senzill per als representants polítics escollits per la ciutat, que primer es van haver d’enfrontar als efectes d’una devastadora DANA i després a la crisi mundial originada per la covid-19. En eixe context els dos primers anys de legislatura, com es va poder comprovar al debat de la Cadena Ser, han sigut de concòrdia entre grups polítics, “entenent que els nostres votants mereixien que arribarem a acords beneficiosos per a ells en uns moments tan complicats”, coincidien a explicar.

Eixa era precisament la primera pregunta del debat que plantejàvem a la Cadena Ser, una pregunta a la que en primera instància coincidien en la citada resposta, però que després va deixar pas als primers matisos en eixe consens. Des del Partit Popular es lamentava la lentitud en l’entrega de les ajudes que afectaven a alguns veïns, mentre que Nico Calabuig recordava que Compromís “quan van eixir els xecs Tornem Junts, vam demanar que es tinguera en compte la situació econòmica dels demandants”.

Els pressupostos, primeres discrepàncies

On més diferències va haver entre l’equip de govern, representat per l’alcalde d’Ontinyent Jorge Rodríguez i l’oposició va arribar al parlar respecte als pressupostos. Uns pressupostos que van ser aprovats per unanimitat, una mostra del ja citat abans, la concòrdia i la col·laboració, una col·laboració que agraïa Jorge Rodríguez i que després matisaven tant els populars com els valencianistes, explicant que van aprovar uns pressupostos que s’han vist modificats i que no s’han complit, i matisava Nico Calabuig que “això comporta que s’hagen demanat crèdits que van a suposar un endeutament”. L’alcalde d’Ontinyent responia a eixes declaracions afirmant que “no es tracta d’indecisió, sinó d’adaptar els pressupostos”, ja que explicava que “anava a ser impossible utilitzar esta anualitat destinada a la plaça de la Concepció i per això s’ha destinat a les actuacions a Benarrai i al pou dels Tarongers, el pressupost de les quals va pujar”. Respecte a l’endeutament, Jorge Rodríguez replicava a Calabuig que “eixe endeutament estava previst i redactat als pressupostos que van votar a favor, altra cosa és que s’hagen volgut desmarcar ara”.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Infraestructures

Respecte a les infraestructures locals, tercer i últim punt del debat, el portaveu de Compromís per Ontinyent criticava que “quan vam aprovar els pressupostos constava que hi hauria un concurs d’idees per a fer la reforma, un concurs que es va eliminar, suprimint per tant el caràcter participatiu” i lamentava que “no s’ha complit amb el que estava pactat, pel que ens genera inseguretat aprovar operacions financeres que necessiten d’un grau de certesa major”. Calabuig també posava en valor “el pes inversor de la Gweneralitat Valenciana a Ontinyent, per exemple amb el Pla Edificant, el nou Hospital o les infraestrures del pla Convivint o les millores en el col·lector. Açò ha sigut un treball conjunt d’un govern valencià que està invertint com mai abans havia passat”.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez explicava que “la part positiva de la legislatura és que podrem complir amb tot el deute històric de la Generalitat amb Ontinyent” i matisava que “no és un treball sols d’aquests dos anys, sinó sobretot dels anteriors 4 que són quan es van aprovar mesures com el Pla Edificant, el nous Hospital o fins i tot el nou Palau de Justícia”. Si que posava en valor Rodríguez que “aquest govern de la Generalitat i la Diputació ens han fet cas i estan acabant amb el deute històric, ja que érem els primers per a pagar i els últims en rebre”. També posava en valor que han aconseguit “tindre inversions del govern d’Espanya”, pel que creu que “hem de continuar treballant en esta línia i en el que queda de legislatura veurem grans obres fetes realitat”.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Mercedes Pastor, portaveu del PP es va mostrar molt crítica amb “l’urbanisme del mentrestant que han portat a terme aquest equip de govern” i criticava que “les grans obres que reivindiquen estan encara per finalitzar. Esperem que efectivament en un any estiga l’hospital, però els jutjats, la plaça Major, la plaça de la Concepció, la Glorieta o la muralla són reivindicacions que venim fent des de fa 6 anys i que encara no han començat”, lamentava el mal estat de la plaça Major “que deuria ser un símbol de la ciutat” i per últim explicava que “el Pla Edificant va a costar diners a l’Ajuntament degut a l’increment dels sous dels treballadors als que haurà de fer front el consistori”. Finalitzava dient que “espere que realment es duguen a terme eixes obres històriques”.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Tant Calabuig com Rodríguez responien a Pastor dient que “si perquè arriben 26 milions d’euros a Ontinyent del Pla Edificant s’han de pagar 110.000 euros, benpagats seran”.

Minut final

Nico Calabuig obria els minuts finals del debat i explicava que “a partir d’ara venen moments clau per a les persones i els sectors més afectats per la pandèmia, i l’Ajuntament haurà d’estar a l’altura. Nosaltres ens centrarem en donar suport als temes positius i fer propostes”.

Mercedes Pastor remarcava que “s’han fet moltes coses, però queden moltes més per fer, sols queden 2 anys i no arriben. Hem de fer d’Ontinyent un motor econòmic i atraure a les empreses baixant els impostos i acabar amb les obres demandades i millorar la seguretat amb Guàrdia Civil 24 hores”.

Per últim Jorge Rodríguez explicava que “vull tornar a agrair a la ciutadania que hem va donar suport fa 2 anys, però també a la resta. Hem viscut dos anys complicats, però podem estar orgullosos del que hem fet. De la crisi, hem fet oportunitat, la DANA ens va fer aprendre i de la pandèmia ixim més solidaris i amb oportunitats econòmiques. En els dos anys que queden continuarem millorant la vida a Ontinyent en tots els aspectes”.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?