Domingo, 01 de Agosto de 2021

Otras localidades

Greus acusacions i moció de censura contra Joan Soteras, president de la Federació Catalana de Futbol (FCF)

Al 'Què t'hi Jugues' ens atén Adolfo Borgonyó, portaveu de la plataforma de moció de censura contra Joan Soteras, president de la FCF, per a explicar-nos els detalls de la proposta.

Aquest mes de juny se celebra l'assemblea anual de clubs de la Federació Catalana de Futbol. S'hi aprovarà el pla de competició i tots els clubs tenen veu i vot així com l'oportunitat per a presentar propostes. D'altra banda, també es planteja presentar una moció de censura contra l'actual president de la Federació Joan Soteras.

Adolfo Borgonyó, president del Castelldefels, és el portaveu dels clubs. Considera que "la Federació està totalment allunyada dels clubs, ens sentim abandonats. Han pres distància i fa massa temps (que ...) allunyats del que passa en el dia a dia" i que "hi ha gent que no dona la talla i se'ls ha de treure". Per aquest motiu es presentaran diverses propostes, de caràcter econòmic i esportiu, que segons ens explica Borgonyó ja compten amb l'aprovació d'un 10% dels clubs necessària. A grans trets es resumeixen en: Vot secret dels clubs en assemblees, que el president no cobri l'any que ve, anul·lar el nomenament del director general Calle i demanar que hi hagi ascensos però no descensos.

Paral·lelament, es planteja una moció de censura contra membres de la Federació, com el president Joan Soteras o el director general José Miguel Calle. Alguns dels màxims responsables de l'organització a qui acusa de mala praxi econòmica, esportiva i organitzativa, accentuades en el marc de la pandèmia. Acusacions contundents que van més enllà d'una mala gestió com són pràctiques mafioses i blindar econòmicament els seus pròxims. Borgonyó assegura que "és el que està succeint. No estem dient res que no estigui publicat o que en tinguem la informació" La moció de censura necessitaria 180 signatures, i treballen amb l'objectiu d'aconseguir-ne 300.

Sique Rodríguez ha ofert i posat a disposició dels protagonistes els estudis de SER Catalunya com a escenari per a un possible futur cara a cara entre Adolfo Borgonyó i Joan Soteras. Un debat que Adolfo Borgonyó ha acceptat i resta, doncs, a l'espera de la resposta del president Soteras. A continuació, les paraules més destacades d'Adolfo Borgonyó:


Sobre les propostes que es faran:

"Demanem que el president no cobri l'any que ve. La Federació hauria d'haver aplicat un ERTO, com hem fet tots. Si ho hagués fet d'octubre a març, on l'única competició ha sigut la nacional, s'hauria pogut estalviar 400 mil euros cada mes, durant 4 mesos. Ara se n'adonen que va ser una errada molt greu, perquè tenien empleats mirant el mòbil i sense fer res. Creiem que estan plantejant una baixada d'un 15% del sou durant l'any 2021. La trampa està en el fet que després l'any 2022 es recupera el 100% del sou i, a més, l'estalvi del 2021".

"El vot secret és perquè els clubs puguin expressar-se lliurement. Avui dia, si un club vota en contra de la federació se l'assenyala clarament. Temen represàlies, com tenir problemes per cobrar partides de subvenció, intentar influir a nivell arbitral... es poden fer moltes coses. Hi ha influències i interessos que dificulten que realment els clubs puguem tenir pes a les decisions. La federació hauria de ser dels clubs i no ho és".

"Estem competint en termes competitius per motius econòmics. Amb jugadors confinats, toc de queda... S'han de respectar els mèrits, però que no hi hagi descensos".


Sobre les acusacions fetes:

"Jo quan em refereixo a ell sempre m'hi refereixo com a Senyor Soteras, Joan Soteras o president... El que dic són coses que estan publicades i són certes, però mai li he faltat al respecte com ha fet ell. Quan em falta al respecte, a mi m'és igual. Però falta al respecte als clubs".

"José Miguel Calle, director general, cobra 125 mil euros i li van apujar el sou al cap d'un o dos mesos de la pandèmia".


Sobre el futur de la moció, si prospera:

"La meva intenció no és ser president de la Federació. Presentem una moció no en termes electorals, no incloem tots els noms. Jo no vull ser president de moment, simplement sóc el portaveu".

"Creiem que podem fer-ho millor i tenim millors idees. Creiem que hi ha gent que no dóna la talla i se'ls ha de treure. En comprometem a organitzar una candidatura, però que n'hi hagi més i la gent pugui votar".

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?