Sociedad

Francisco: "Sortirem a jugar bé, a competir i a intentar guanyar"

Stuani torna a ser baixa per al partit d'Almería però sí que hi podrà ser Yoel Bárcenas. Tampoc hi seran Valery i Pablo Moreno, lesionats.

El Girona defensa el 3-0 de l'anada i per passar li val amb guanyar, empatar, perdre per menys de 3 gols o fer-ho per 3 si marca.

Tots els partits del Girona al play-off els podeu seguir en directe a les emissores de SER Catalunya a Moguts pel Girona.

Francisco responent les preguntes dels mitjans de comunicació aquest matí. / Imatge: Girona FC

Girona

Després d’acabar el partit de dimecres a Montilivi, l’entrenador del Girona, Francisco, ja va intentar rebaixar l’eufòria amb un “queda el partit de tornada”. Avui, a 32 hores per al segon i decisiu enfrontament, el seu discurs ha anat pel mateix camí.

La premissa és que han treballat el partit exactament de la mateixa manera que el primer de l’eliminatòria i els anteriors de lliga per seguir fent sobre la gespa el que tan bé han estat fent en aquest tram final: “estar endollats des del minut 1 fins al 90 perquè no serveix de res començar bé i acabar malament”.

“Prefereixo guanyar 3-0 que 1-0, clar, però ells tenen opcions de remuntar i nosaltres hem d’intentar sortir a jugar bé, a competir i a intentar guanyar”, ha explicat, i això vol dir “sortir a marcar un gol des de l’inici”, saber patir “a nivell defensiu” quan toqui i, en general, “ser intel·ligents” i saber adaptar-se “al que ells puguin variar” i a “les fases que hi haurà durant el partit, que seran molt diferents”.

Per quart partit consecutiu no hi podrà ser el davanter uruguaià, Cristhian Stuani que, segons Francisco, “està entrenant bé però encara no al 100%”. Una baixa que es suma a la de Valery –amb un cop al quàdriceps- i Pablo Moreno – amb una molèstia a l’isquio que requerirà proves-, però, que ara es fa més suportable perquè “tothom està per jugar”.

🎙RDP de Francisco Rodríguez prèvia al ALMERIA 🆚 GIRONA FC de la tornada PLAYOFF

“Cristhian està amb nosaltres. Ara li toca mirar-s’ho des de fora perquè no està al 100% però hi ha gent amb molta fam com Sylla, que va fer un gran partit, o Nahuel, que quan va sortir també va estar fantàstic”, s’ha esplaiat just abans de destacar la incidència que estan tenint altres veterans que no juguen com Bernardo o Aday sobre joves com Arnau Martínez, Terrats o Ibra Kébé i ha reiterat, un cop més, que no mira ni carnets d’identitat ni currículums.

De fet, la joventut de l’equip és, segons Francisco, una de les grans diferències entre aquest play-off i l’anterior: “arribem il·lusionats, amb gent jove que aporta energia i moral i no només als partits, també al vestidor. L’any passat hi havia més obligació i més mirades posades en el que fèiem”.

Bárcenas

A la llista de 22 jugadors que viatgen demà en vol xàrter fins a Almería també hi ha el panameny Yoel Bárcenas, a qui la federació del seu país i l'entrenador, Thomas Christiansen han dispensat del primer dels dos compromisos que tenia. Francisco ha destacat la feina de despatxos del director esportiu del Girona, Quique Cárcel, i ha agraït públicament a Christiansen i a la federació per la que treballa la deferència.

El Girona defensa el 3-0 de l'anada i li valen tots els resultats excepte una derrota per més de tres gols o un 3-0 després de pròrroga. Al play-off no hi ha tanda de penals i si els 120 minuts acaben amb l'eliminatòria empatada passa el millor classificat, en aquest cas, l'Almería.

A l'altre costat del quadre, el Rayo Vallecano porta el mateix avantatge que el Girona en el seu duel contra el Leganés. Si els dos equips que van per davant en l'eliminatòria acaben imposant-se, el Girona tindria avantatge de camp en la final perquè el Rayo va entrar al play-off com a sisè. En aquest cas, l'anada seria el dia 13 a Vallecas (21H) i la tornada seria el dia 20 a Montilivi (21H).

Tots els partits del Girona al play-off els podeu seguir en directe a les emissores de SER Catalunya.