Sociedad
SALUT

Deu nous casos de coronavirus

Ara mateix només queda un pacient hospitalitzat

Ara mateix només queda un pacient hospitalitzat / Arxiu ANA

Andorra la Vella

Amb els contagis detectats en les darreres hores, la xifra total s’eleva als 13.791, dels quals 95 són actius. Les defuncions es mantenen en 127, per la qual cosa ja portem cinc setmanes sense lamentar cap mort. Quant a la pressió sobre el sistema sanitari, només hi ha un pacient ingressat a planta de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell, i segueix sense haver-hi casos positius a l'UCI i a la planta Covid del Cedre. En relació amb la població escolar, tan sols es detecten quatre aules amb algun alumne confinat a domicili. Actualment, a més, la taxa de reproducció cau fins a 0,71.

D’altra banda, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha informat que en el cas de les activitats extraescolars i de lleure, la xifra de persones que configurin el grup bombolla podrà passar a ser de 25 en totes les edats, i pel que fa a les llars d'infants i les guarderies podran acollir el nombre habitual de 20 usuaris.

Així mateix, quant a la mobilitat internacional, ha dit que el trànsit entre Andorra i Espanya pel que fa a ciutadans nacionals i visitants del país veí no ha canviat, per la qual cosa"no hi haurà controls ni requisits de presentar una PCR o un certificat de vacunació. En el cas de França, s'ha de continuar presentant un certificat de vacunació passats catorze dies d'haver rebut la segona dosi, un document que acrediti haver passat la malaltia, o una PCR/TMA amb un màxim d'antiguitat de 72 hores.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00