Sociedad
GRIFOLS

Grifols garanteix la seguretat del laboratori d'immunologia d'Ordino

Responsables de la multinacional catalana, del Govern i del Comú han intervingut en la reunió de poble per esvair els dubtes que el projecte genera entre la població

Reunió informativa a l'ACCO per explicar el projecte Grifols. / @ordinoesviu

Andorra la Vella

Responsables de la multinacional catalana, del Govern i del Comú han intervingut en la reunió de poble per esvair els dubtes que el projecte genera entre la població. En aquest sentit, un dels elements claus és la seguretat i per això, Daniel Fleta, director del departament Industrial de la multinacional, assegura que no han vingut al Principat "a fer allò que no ens atreviríem a fer en altres països". A més, ha concretat que es dedicarà a la recerca immunològica, al desenvolupament de productes i de tractaments per a malalties de trastorns immunitaris, oncològics o d'altres tipus d'infeccions, però que també serà un espai per acollir trobades internacionals amb una funció divulgadora.

Encara relacionat amb aquesta qüestió, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha assegurat que el nivell de risc 3 és el mateix que el de l’Hospital. Per altra banda, diu que es crearà un marc normatiu que obligarà a donar encara més marge de seguretat, i que es formarà un comitè científic i una comissió nacional d'ètica i investigació. A banda, ja treballen en una llei de recerca biomèdica.

En termes econòmics, el Govern participarà en un 20% i la filial de Grifols, GIANT, tindrà el 80%, restant. Anualment l’executiu posarà 200.000 euros mentre que només la inversió inicial per part de Grifols serà de 25 milions d’euros. A banda, invertirà uns vuit milions més l’any per cobrir les despeses. El cap de Govern, Xavier Espot, reconeix que la part més interessant és que obre les portes d’un camp inhòspit fins ara a Andorra i que serà un element clau per diversificar l'economia.

El laboratori es construirà a partir de la tardor i es preveu que entri en funcionament el 2023. Finalment el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, assegura que és totalment compatible amb la continuïtat de la parròquia com a territori de la biosfera de la Unesco.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00