Sociedad
CONSELL GENERAL

Benazet diu que el tercer pagador s'implantarà quan es posi en marxa la cartera de serveis

El ministre de Salut afirma que calen dos requisits; l'aprovació del decret de la cartera de serveis de la CASS i el quadre de comandament de la via preferent

Benazet diu que el tercer pagador s'implantarà quan es posi en marxa la cartera de serveis / Consell General

Andorra la Vella

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha manifestat que calen dos requisits per tirar endavant aquesta figura. D’una banda, l’aprovació del decret de la cartera de serveis de la CASS i l’altre el quadre de comandament de la via preferent. Assenyala que en el cas de la cartera de serveis està avançada i que manca una reunió amb els col·legis professionals. En aquest sentit, diu que la pandèmia ha fet que l’equip que hi treballa està centrat en el procés de vacunació.

Durant la sessió de control al Consell General, ha dit que cal establir els circuits necessaris per garantir un bon servei al ciutadà i que no comporti un desordre al sistema sanitari.

De la seva banda, el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, ha lamentat la manca de voluntat política i ha recordat que el Govern el setembre del 2020 ja disposava d’un reglament. En aquest sentit, considera que la pandèmia s’ha utilitzat com a excusa.

D’altra banda, ha anunciat que el programa d’atenció psicològica per atendre els afectats de la Covid-19 arrenca amb dotze professionals.

Joan Martínez Benazet, han explicat que aquests han estat els què han signat el conveni per adherir-se. Pel que fa al Pla de Salut Mental, confia que a la tardor pugui estar enllestit. Assenyala que hi haurà el pressupost necessari per tirar-lo endavant.

Pel que fa al procés de selecció per trobar un nou cap de servei de Salut Mental de l’hospital, el ministre ha dit que hi hauria algun perfil que s’adequaria al què estan cercant i que aviat es podria treure l’edicte per la contractació. Tot i això, ha dit que Joan Escoter està en funcions.

Finalment, el Consell General ha donat el vistiplau per tal que el Govern pugui establir mesures extraordinàries contra la Covid-19.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00