Miércoles, 28 de Julio de 2021

Otras localidades

INFRAESTRUCTURES

La Caubella acollirà l'heliport nacional

Els terrenys són els que presenten menor impacte sonor i de sobrevol per zona urbana i millor connectivitat i aprofitament d'equipaments existents de l'estació de Pal, segons el Govern

La cònsol massanenca, Olga Molné, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo i el director de Pal Arinsal, Josep Marticella, a la zona de la Caubella, aquest dilluns.

La cònsol massanenca, Olga Molné, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo i el director de Pal Arinsal, Josep Marticella, a la zona de la Caubella, aquest dilluns. / F.A. (ANA)

La Caubella és la ubicació definitiva de l'heliport nacional.

El ministre d'Economia, Jordi Gallardo; la cònsol major de la Massana, Olga Molné; i el director de VallNord Pal Arinsal, Josep Marticella, han presentat avui els terrenys on es construirà definitivament l'heliport nacional, al pla de la Caubella, al peu de l'estació de Pal.

Després d'analitzar sis terrenys en diferents parròquies, i després de descartar-se el de les Tresoles, el Govern ha triat la Caubella per seguretat, per menor impacte de sobrevol urbà, per connectivitat, per la capacitat de creixement de la zona i per les infraestructures existents.

Segons Gallardo, després de realitzar diversos estudis d'impacte sonor i mediambiental, el Govern creu haver trobat "el bon emplaçament" per a l'equipament.

Entre d'altres aspectes positius, hi ha la connexió per carretera i per telecabina, l'existència d'un centre mèdic i altres equipaments de l'estació de Pal, la possibilitat de crear sinèrgies turístiques i, sobretot, el menor impacte sonor i de sobrevol sobre zones urbanes. Aquesta ha estat una decisió clau per al comú que permet donar sortida a l'heliport de la Massana, treient-lo del centre urbà, tal i com ha posat de relleu la cònsol major, Olga Molné.

La zona gaudeix de bon clima i bona visibilitat pràcticament tot l'any i malgrat estar a gran alçada, no pateix de grans corrents de forma habitual. El director de l'estació, Josep Marticella, així ho ha destacat, afegint que la instal·lació també permetrà "donar un nou impuls econòmic" al camp de neu.

Durant el mes de juliol es publicarà el plec de bases del concurs internacional per a la concessió de l'heliport. L'operador que el guanyi serà l'encarregat de tirar endavant les obres amb un cost estimat de 4 milions d'euros. La instal·lació també haurà d'acollir l'helicòpter nacional que podrà estar concessionat al mateix operador o a un altre.

En principi, els estudis d'impacte previstos estimen fins a un màxim de 33 vols diaris. El disseny de la pista no serà circular sinó allargat perquè permeti en un futur aterrar aparells de gran capacitat. La idea és que el mateix operador exploti les línies per un període encara per definir però que sigui interessant per al retorn econòmic de la inversió. I tindran preferència en el concurs aquells que optin per connectar l'heliport amb els principals aeroports de l'entorn i també amb el de la Seu.

La zona de la Caubella permetrà fer fins a cinc operacions diferents d'aproximació d'enlairament i aterratge.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?