Deportes

Dia històric: la professionalització del futbol femení a Espanya és una realitat

Aquest matí el Consejo Superior de Deportes (CSD) ha aprovat per unanimitat la professionalització del futbol femení. N'hem parlat amb Cristina Vega, exfutbolista i coordinadora del departament de futbol femení de l'AFE.

Dia històric: la professionalització del futbol femení a Espanya

Dia històric: la professionalització del futbol femení a Espanya

06:14

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1623766196267/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Enviado Especial a Barcelona

Avui l'esport espanyol està d'enhorabona. Aquest matí el Consejo Superior de Deportes (CSD) ha aprovat per unanimitat la professionalització del futbol femení, una decisió que s'ha fet esperar, però que finalment, com ha dit José Manuel Franco, president del CSD, salda un deute històric amb aquest esport.

Per parlar d'aquesta decisió al Què T'hi Jugues hem parlat amb Cristina Vega, exfutbolista i coordinadora del departament de futbol femení de l'AFE. Per ella, es tracta d'un "fet històric", perquè, entre altres coses, a partir d'ara "les futbolistes tindran regulada la seva jornada laboral com qualsevol altra professió".

Aquesta decisió segons Vega, suposa tres grans canvis: les competències passen a mans de la Liga, és a dir la RFEF, perdria poder, la jornada es regula i pel que fa als drets de televisió, la RFEF perdria l'adjudicació i una empresa independent passaria a ser l'encarregada.

Encara que queda molt camí per igualar les condicions del futbol masculí, Vega reconeix que el paper del Barça Femení és fonamental. "És un referent a nivell mundial, s'estan fent les coses bé i aquesta temporada han recollit els fruits de l'esforç".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00