Deportes

Tres directius de Bartomeu elogien davant del jutge a la Compliance acomiadada que va investigar el Barçagate

A petició de Noèlia Romero, exdirectora de l'oficina de compliance del Barça, van declarar davant del jutge els exdirectius Quique Tombas, Maria Teixidor, i Jordi Calsamiglia.

Les declaracions de Noèlia Romero (excompliance FCB) en el judici contra el Barça

Les declaracions de Noèlia Romero (excompliance FCB) en el judici contra el Barça

06:20

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1623853614829/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Aquesta setmana ha quedat vist per a sentència el judici que enfronta l'exdirectora de l'oficina de compliance del Barça, Noèlia Romero, amb el FC Barcelona. Reclama la nul·litat del seu acomiadament i una eventual indemnització d'uns 14.000 mil euros i danys i perjudicis per valor de 300.000. "S'ha perjudicat la meva reputació professional" va dir a la sortida del judici als periodistes.

El Barça, però, ha explicat al jutge titular del número 8 del social de Barcelona que la tasca de Noèlia Romero es va caracteritzar "per la falta de rigor i contra la necessària confidencialitat" i que el seu informe inicial sobre el Barçagate contenia "falsedats".

L'advocat del club va desqualificar la gestió de Noèlia Romero i va elogiar en canvi "el rigor i objectivitat" de l'informe que va realitzar PwC sobre el Barçagate "amb molts més mitjans", informe de to exculpatori pel qual el club va pagar fins a 600.000 euros.

Bartomeu va excloure l'informe del Barçagate de l'ordre del dia de la Junta

A petició de Noèlia Romero van declarar davant el jutge els exdirectius Quique Tombas, Maria Teixidor, i Jordi Calsamiglia. Aquest últim va explicar davant del jutge que l'acomiadament va ser una "represàlia" i tots van coincidir a destacar la seva eficiència i rigor al capdavant d'una oficina, la de "compliance", prevista, per llei, per vetllar pel bon govern i evitar responsabilitats penals.

Això, responsabilitats penals, és el que incloïa l'informe que va completar Noèlia Romero després destapar el cas Barçagate.

Els esmentats directius, que van presentar la seva dimissió l'abril de 2020 arran del cas Barçagate, van explicar davant el jutge que va ser el propi Bartomeu qui va decidir excloure l'informe de Romero sobre el Barçagate de l'ordre del dia de la junta directiva.

L'advocat del Barça, Berenguer Tomàs, va justificar la decisió de Bartomeu perquè el president preferia tenir també l'esmentat informe de l'auditoria de PwC.

De fet, i com a prova pericial, el Barça va presentar un estudi de KPMG pel qual el club va pagar uns 75.000 euros i que segons el Barça desacredita la gestió de Noèlia Romero ja que descobreix "múltiples incidències" en la gestió de les denúncies, avaluació de riscos, i en els informes i actes, incidències que, però, no van quedar suficientment acreditades durant el judici.


Declaracions de Noèlia Romero a la sortida del judici

A la sortida del judici es va mostrar sorpresa pel que va explicar el Barça sobre la tasca de falta de rigor de la mateixa Noèlia, l'hem escoltada al 'Què t'hi Jugues!': "Me ha sorprendido muchísimo porqué accediendo a este juicio y viniendo a él, están defendiendo lo que hizo la antigua junta en connivencia con mi despido y con lo que está asociado a mi despedido, que es el Barçagate".

Sobre l'informe encarregat pel Barça a l'auditora KPMG: "Se contrató a una empresa y nuevamente se hizo un informe dirigido por parte del Barça, con información sesgada y con falta de mucha información. Basaron este informe para mi carta de despido y está claramente desacreditado dicho informe que usaron para despedirme".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00