Sociedad
EMPRESA

El projecte de llei d'economia circular eliminarà bona part dels plàstics d'un sol ús

Afectarà al dia a dia dels consumidors, empreses i determinats sectors econòmics clau com ara la construcció, el turisme o el comerç

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha presentat aquest dijous, juntament amb la directora del departament de Medi Ambient, Sílvia Ferrer, l'articulat del projecte de llei d'economia circular. / SFG

Andorra la Vella

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó i la directora del departament de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sílvia Ferrer, han presentat les línies mestres d’aquest projecte de llei que podria estar aprovat abans de final d’any i que com reconeixia la ministra, afectarà al dia a dia dels consumidors però també de les empreses i determinats sectors econòmics clau com ara la construcció, el turisme o el comerç. Entre les principals accions que preveu, hi ha eliminar determinats plàstics d’un sol ús i lluitar contra el malbaratament alimentari.

El projecte de llei preveu que l’any 2035 el reciclatge general arribi al 65%, quan ara està al 50%, de manera que caldrà parlar amb els comuns per augmentar l’eficiència de les plantes de triatge. També preveu reduir un 10% la generació de residus urbans i que caigui a més de la meitat, a 150 litres, el consum d’aigua per dia i persona.

Ferrer recorda que les mesures que preveu aquest projecte de llei estan alineades amb la legislació que s’està aprovant a Europa, de manera que són objectius que població i empreses podran assumir com ja es fa en altres països.

Calvó destaca que s’ajudarà a les empreses a fer la transició i per això es destinaran dues partides de 150.000 euros durant els dos pròxims anys. A més, malgrat que es pretén que sigui un canvi d’hàbits voluntari i no obligat, el text anirà acompanyat d’un règim sancionador que anirà dels 60 euros per les faltes més lleus fins als 12.000 euros en cas d’incomplir la gestió dels recursos.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00