Domingo, 01 de Agosto de 2021

Otras localidades

EMPRESA

El projecte de llei d'economia circular eliminarà bona part dels plàstics d'un sol ús

Afectarà al dia a dia dels consumidors, empreses i determinats sectors econòmics clau com ara la construcció, el turisme o el comerç

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha presentat aquest dijous, juntament amb la directora del departament de Medi Ambient, Sílvia Ferrer, l'articulat del projecte de llei d'economia circular.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha presentat aquest dijous, juntament amb la directora del departament de Medi Ambient, Sílvia Ferrer, l'articulat del projecte de llei d'economia circular. / SFG

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó i la directora del departament de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sílvia Ferrer, han presentat les línies mestres d’aquest projecte de llei que podria estar aprovat abans de final d’any i que com reconeixia la ministra, afectarà al dia a dia dels consumidors però també de les empreses i determinats sectors econòmics clau com ara la construcció, el turisme o el comerç. Entre les principals accions que preveu, hi ha eliminar determinats plàstics d’un sol ús i lluitar contra el malbaratament alimentari.

El projecte de llei preveu que l’any 2035 el reciclatge general arribi al 65%, quan ara està al 50%, de manera que caldrà parlar amb els comuns per augmentar l’eficiència de les plantes de triatge. També preveu reduir un 10% la generació de residus urbans i que caigui a més de la meitat, a 150 litres, el consum d’aigua per dia i persona.

Ferrer recorda que les mesures que preveu aquest projecte de llei estan alineades amb la legislació que s’està aprovant a Europa, de manera que són objectius que població i empreses podran assumir com ja es fa en altres països.

Calvó destaca que s’ajudarà a les empreses a fer la transició i per això es destinaran dues partides de 150.000 euros durant els dos pròxims anys. A més, malgrat que es pretén que sigui un canvi d’hàbits voluntari i no obligat, el text anirà acompanyat d’un règim sancionador que anirà dels 60 euros per les faltes més lleus fins als 12.000 euros en cas d’incomplir la gestió dels recursos.

 

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?