Sociedad

Comencen les III Trobades Mediterrànies Albert Camus

L'edició d'enguany du per títol "No hi ha vida sense diàleg" i comptarà amb la participació de més de 20 ponents nacionals i internacionals de diverses disciplines

Noa a la presentació de les III Trobades Mediterrànies Albert Camus / Cadena SER

Mahón

Menorca es converteix, aquest cap de setmana, en el punt de trobada de les veus crítiques i reflexives de l’actualitat amb la celebració de les III Trobades Mediterrànies Albert Camus.

L’edició d’enguany du per títol “No hi ha vida sense diàleg” i oferirà al públic dos dies de conferències, taules redones i debats a Sant Lluís que contaran amb la presència de més de 20 ponents nacionals i internacionals de diverses disciplines. Per això mateix, la batllessa de Sant Lluís, Carol Marquès, remarca la importància de la celebració d’aquest esdeveniment cultural a la nostra illa.

Aquestes terceres trobades s’inauguraran aquest divendres amb la cerimònia d’entrega dels Premis Mediterranis Albert Camus 2020 al filòsof francès Edgar Morin i al fotògraf algerià Abdo Shanan. La gala estarà conduïda per l’actriu menorquina Laura Pons i comptarà amb la participació de la periodista Rosa María Calaf. També es celebrarà, en aquesta entrega de premis, l’actuació estrella de la cantant israeliana Noa, que estarà acompanyada pel guitarrista Gil Dor.

Reconeguda activista per la pau i el diàleg, Noa considera, també, que no hi ha vida, ni tampoc art, sense diàleg i demana, en aquest sentit, la participació de la ciutadania en la lluita contra l’absurd. "Quan no es pot parlar, el resultat és violència. Quan s'atura el diàleg, es produeix violència, perquè hi ha por, sospites, debilitat, recel, extremisme. Sense el diàleg, el camí a la violència i la catàstrofe és molt curt", explica Noa, que ha basat el seu repertori musical en el lema d'aquesta edició.

La programació continuarà el pròxim dissabte i diumenge al Pla de sa Creu de Sant Lluís, on es crearan espais de reflexió i de resistència crítica a través del diàleg.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00