Última hora

Irán denuncia explosiones en su territorio y activa las defensas aéreas: EEUU apunta a Israel como autor del ataque

Sociedad
NATACIÓ

La FAN nega cap acord amb el COA que estableixi una mínima B per anar als Jocs Olímpics

El president, Joan Clotet, diu que les beques de solidaritat olímpica no discriminen les que dona la FINA

El president de la FAN, Joan Clotet. / Ràdio SER Principat d'Andorra

Ordino

La FAN nega cap acord amb el COA en què s’estableixi que per anar als Jocs Olímpics cal una mínima B.

El president de la Federació Andorrana de Natació, Joan Clotet, ha comparegut avui per mostrar el seu enuig amb la decisió del Comitè Olímpic Andorrà de no atorgar les dues places d’universialitat a Bernat Lomero i Nadia Tudó per competir a la cita olímpica de Tòquio.

Ha volgut rebatre els arguments que el president del COA, Jaume Martí, va esgrimir el passat dijous per justificar la decisió. Els ha titllat de falsedats o d’informacions esbiaixades.

Primer de tot, ha volgut desmentir que hi hagi un acord entre les dues parts després dels Jocs de Río que estipuli que per participar cal que els nedadors facin una mínima B. Al mateix, temps ha mostrat uns documents en què la Federació Internacional de Natació assenyala que les beques que atorga no són només per preparar els Mundials sinó també uns Jocs Olímpics a diferència del que va manifestar Martí.

Clotet assenyala que la decisió els hi van comunicar el mateix dia de la roda de premsa al migdia i remarca que la beca de solidaritat olímpica no discrimina la de la FINA. Per tant, no entén aquesta decisió.

El president de la FAN, considera que les reunions que havia mantingut amb el Comitè Olímpic Andorrà eren positives i que els havien manifestat que, tot i no haver obtingut la mínima B es podria trobar alguna solució. Finalment no ha estat així i els principals perjudicats, diu, són Tudó i Lomero.

Clotet assegura que des de la FINA no entenen aquesta decisió però que ja no s’hi pot fer res, malgrat que no descarta algun tipus d’acció.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00