Deportes

"La UEFA és la gran perdedora d'aquesta Eurocopa"

La UEFA no autoritza que l'Allianz Arena s'il.lumini amb els colors de l'Arc de Sant Martí durant l'Alemanya - Hongria de demà.

"La UEFA és la gran perdedora d'aquesta Eurocopa"

"La UEFA és la gran perdedora d'aquesta Eurocopa"

18:15

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1624377022737/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

La UEFA finalment no permetrà que l'Allianz Arena de Munich, s'il.lumini amb els colors del col.lectiu LGTBI en el partit que enfrontarà Alemania i Hongria a l'Eurocopa.

L'alcalde de la capital bàvara, va fer aquesta sol.licitud a la UEFA en rebuig a la mesura aprovada pel govern hongarés encapçalat per Viktor Orban que prohibeix, entre d'altres coses, parlar a l'escola sobre la homosexualitat i que invisiblitza i restringeix els drets del col.lectiu LGTBI del país. Les explicacions de la UEFA per denegar la petició adueixen que la UEFA és una organització política i religiosament neutral.

Sobre aquesta polèmica decisió, hem parlat al Que t'hi Jugues amb el portaveu d'Amnistia Internacional a Espanya, Carlos Sanguino i els periodistes Isaac Lluch i José Palacio. Lluch ho té clar: ""Acabi com acabi, guanyi qui guanyi el títol, està clar que ara ja estem assistint a la gran derrota d'aquesta Eurocopa". "Hi haurà accions alternatives: s'han encarregat 10mil banderetes amb colors de l'arc Sant Martí per repartir a Munic i alguns estadis de la Bundesliga s'il·luminaran durant el partit", sentenciaba Lluch, establert a Alemanya.

Sanguino, el portaveu d'Amnistia, considera que la UEFA en altres ocasions si que s'ha mullat sobre altres qüestions de caire social, com és el racisme: "La UEFA en el pasado no ha tenido problemas con campañas contra racismo, su lema es 'Respect'. No habría más respeto que dejar proyectar esta bandera. Debe revisar estas decisiones para beneficiar el respeto y diversidad LGBTQ".

Les crítiques a la UEFA i mostres de rebuig no s'han fet esperar, el propi Barça ha publicat a les seves xarxes socials una imatge de l'escut del club amb els colors de l'arc de Sant Martí.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00