Jueves, 23 de Septiembre de 2021

Otras localidades

El govern de la Paeria "paralitza" in extremis Torre Salses el mateix dia que l'havia d'aprovar definitivament

Un informe aportat per El Comú a la Junta de Govern Local fa que l'expedient de la modificació del pla de reparcel.lació del SUR 42 quedi "sobre la taula"

Jordina Freixanet acompanyada de Jaume Rutllant donant explicacions de la paralització de l'expedient de Torre Salses, aquest migdia, des de l'Ajuntament de Lleida

Jordina Freixanet acompanyada de Jaume Rutllant donant explicacions de la paralització de l'expedient de Torre Salses, aquest migdia, des de l'Ajuntament de Lleida / RÀDIO LLEIDA

El govern de l'Ajuntament de Lleida paralitza 'in extremis' el projecte de l'àrea comercial de Torre Salses el mateix dia que l'havia d'aprovar. Un informe aportat pel Comú fa que l'expedient de la modificació del pla de reparcel·lació del SUR 42 (Torre Salses) -on Eurofund i Frei promouen un parc comercial i oci- quedi "sobre la taula" quan avui era previst aprovar-lo definitivament en la Junta de Govern Local.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

En una roda de premsa convocada a mig matí, la portaveu del Govern tripartit de la Paeria, Jordina Freixanet (ERC), acompanyada del regidor Jaume Rutllant i amb l'absència de l'alcalde Miquel Pueyo i sense cap altre portaveu ni de Junts per Catalunya ni del Comú per Lleida, ha esgrimit que l'informe suposa que s'haurà de fer "una revisió d'ofici del pla parcial" de Torre Salses i "suspendre tot l'expedient" fins a disposar de la revisió. Reitera que la voluntat del govern d'entesa de la Paeria és la “d'apostar per un model comercial compactat en la trama urbana de la ciutat" tal i com havien pactat els tres partits polítics en l'acord de govern. L'informe presentat just abans de la Junta de Govern Local assenyala que "el tràmit d'avaluació ambiental no es va fer d'acord amb la normativa", diu Freixanet

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

El PSC, en veu del dirigent, Fèlix Larrosa, ha parlat de "desgovern" i ha criticat que el tripartit paralitzi un projecte "que genera atracció, riquesa i ocupació". "Avui s'ha qüestionat una vegada mes el principi de legalitat, i si un expedient va a Junta de Govern és per què tots els informes que s'exigeixen per tirar en davant un acord de Govern" Els socialistes estan convençuts que el tema acabarà a la Fiscalia.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Ciutadans Lleida estudia dur el govern de la Paeria al Jutjat del contenciós administratiu. Considera que l'informe que paralitza el projecte de Torre Salses encobreix una "dilació indeguda" . La portaveu Ángeles Ribes assegura que l'informe del Comú "torpedina" un cop més la tramitación del Pla Parcial SUR 42, per realitzar el parc de mitjanes superfícies de Torre Salses, i va en contra "de l'obligació de resoldre els procediments por part de qualsevol administració". Afirma que és un informe "tret de la 'chistera'.

Eurofund Parc Lleida, la societat promotora del parc comercial i d'oci de Torre Salses, lamenta la negativa del govern de la Paeria a aprovar els expedients del sector SUR-42, que s'estan tramitant des de fa uns dos anys. "Cap altre expedient urbanístic ha estat tant de temps en tramitació en la història recent de Lleida, excedint tots els terminis legals previstos", assenyala el promotor.  Eurofund recorda que tant els tècnics municipal com la Generalitat havien avalat l'expedient.Eurofund manifesta la seva "total indefensió" i remarca que "sempre ha complert escrupolosament lleis i normatives i totes les indicacions i requisits que els tècnics municipals i de la Generalitat han anat exigint en els expedients" en relació amb el projecte de Torre Salses, "ja han passat tots els filtres tècnics i jurídics" i "per la clara voluntat d'acció d'uns alguns regidors d'incomplir amb la legalitat vigent".

Aquest assumpte ha provocat l'enèsima crisi entre els tres partits que comparteixen el govern a l'Ajuntament de Lleida. "La hipergesticulació -afirma Freixanet- no és la via" i apel.la a resoldre les discrepàncies i a continuar aquest pacte de govern que avui celebra els dos anys (l'anomenat pacte de Sant Joan). Insisteix que "tots els grups que conformen aquest Govern s'han de remetre al pacte d'entesa més enllà de les persones".

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?