Directo

PREMIOS ORTEGA Y GASSET Sigue en directo la entrega de los Premios Ortega y Gasset de Periodismo 2024

Deportes
NEU

Valoració positiva de les instal·lacions de Grandvalira per a l'europeu d'esquí

S'estudia la possibilitat que els campionats es puguin veure mitjançant un sistema de televisió per streaming

Les dues comitives conversant després de la roda de premsa. / E.C. ANA

Soldeu

La Federació Internacional d'Esquí ha realitzat durant els darrers dos dies una visita per tal de valorar les instal·lacions de Grandvalira-Ensisa de cara a la celebració dels Europeus d'esquí de l'any i vinent i de la prova de la Copa del Món del 2023.

Durant dos dies, els comissaris de la FIS han estat en les dues pistes de la parròquia de Canillo, a les localitats de Soldeu i el Tarter, on es realitzarà les proves de velocitat i tècnica, tant masculina com femenina. En aquest sentit, el director general d'Ensisa, David Hidalgo, ha destacat que "hi ha hagut un molt bon feedback entre les dues parts". A més a més, Hidalgo ha posat sobre la taula la possibilitat que, els campionats d'Europa, es puguin veure mitjançant un sistema de televisió per streaming. "Hi estem treballant i pot ser una de les novetats" ha dit.

Per la seva part, el coordinador dels campionats d'Europa masculins, Wim Rossel, ha destacat que "estem contents per com estan les pistes i per la motivació de l'equip organitzador, que estan oberts a parlar de tots els detalls per fer unes grans finals de la Copa d'Europa". Rossel ha destacat que "és un bon punt de partida per Andorra" i ha recordat que els campionats que es van fer durant el 2018 ja van tenir un bon resultat a nivell organitzatiu. Pel que fa a la part femenina, el responsable de la FIS, Jordi Pujol ha destacat l'experiència d'Ensisa en l'organització d'aquest tipus d'esdeveniments. Cal recordar que Pujol havia treballat diversos anys al Principat, tant en el domini esquiable com des de la FAE. "Va anar molt bé el 2018 i el 2019. Però sempre hi ha coses, detalls a millorar, i estic segur que podrem anar-los polint" ha comentat Pujol.

Durant la compareixença, el cap de curses, Santi López, ha comentat que "és important compartir uns dies i veure les necessitats d'uns i altres per posar-se d'acord és important. Perquè el que volem és organitzar una bona cursa". López ha recordat que "el 2019, amb la plataforma de Soldeu acabada, va ser un punt d'inflexió a nivell de qualitat" i ha afegit que "malgrat que la Copa d'Europa no té la mateixa exigència que la del Món, nosaltres ho preparem igual. Està en l'ADN d'Ensisa".

Bon moment per la FAE

La FAE considera que tant els campionats del Món com els d'Europa arriben en un bon moment per als esquiadors del Principat. Així ho ha comentat el gerent de l'ens federatiu, Carles Visa, que ha comentat que "els nostres esportistes estan en un bon moment. Tenim el Joan Verdú que està en un bon moment, el Kevin, l'Axel... crec que si recuperen bé es pot fer un molt bon paper".

Content not defined

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00