Deportes

"Si guanyes una medalla t'acompanyarà tota la vida, hi hagi públic o no"

El doctor de les seleccions nacionals de waterpolo, Albert Estiarte, ha atès al Què T'hi Jugues abans de marxar demà cap a Tòquio

"Si guanyes una medalla t'acompanyarà tota la vida, hi hagi públic o no"

"Si guanyes una medalla t'acompanyarà tota la vida, hi hagi públic o no"

06:32

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1626263155682/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Avui al 'Què t'hi Jugues!' hem parlat amb Albert Estiarte, metge de les seleccions nacionals de waterpolo i que, per tant, viatjarà a Tòquio pels Jocs Olímpics. Estiarte és doctor en medicina interna, director de la Clínica Sant Josep de Manresa i adjunt a la direcció general de la Fundació Althaia. "Ja fa moltes setmanes i mesos que preparem documentació. Tot ha sigut una mica més complex", ha dit Estiarte al 'Què t'hi Jugues!'.

Dintre aquesta complexitat, Estiarte ha ressaltat la minuciositat dels protocols que hauran de seguir tots els que estiguin a la Vila Olímpica. "Ens faran dos seguiments, un de geolocalització per saber on estem en tot moment, i un de salut. Cada dia ens aniran aportant els resultats".

Ara bé, tot i les singularitats d'aquests Jocs, Estiarte ha recalcat que l'esperit olímpic segueix intacte: "Els esportistes estan igual d'il·lusionats que si fossin uns JJOO normals". I ha afegit: "No seran iguals, perquè perdran tot allò que jo he tingut la sort de poder gaudir, però el sol fet de poder competir en unes Olimpíades és emocionant i s'ho agafen com un repte"

El doctor ha reconegut tenir "un punt de tristesa pel que es perdran els companys que vindran", però ha volgut deixar clar que tampoc és un fet negatiu "perquè competiran en una Olimpiada amb els mateixos drets que qualsevol altra. Si guanyes una medalla t'acompanyarà tota la vida, hi hagi públic o no"

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00