Sábado, 25 de Septiembre de 2021

Otras localidades

Coronavirus Covid-19

L'app de salut requereix obligatòriament del certificat de signatura digital

AndorraSalut ja estarà disponible per a dispositius IOS o Android a partir d'aquesta setmana i contindrà el certificat Covid però també tota la història clínica de l'usuari i les visites mèdiques programades

Un moment de la presentació de la nova app AndorraSalut.

Un moment de la presentació de la nova app AndorraSalut. / SFGA

L'aplicació AndorraSalut que contindrà el certificat COVID europeu requerirà obligatòriament del certificat de signatura digital de cada usuari.

Es tracta d'una mesura de seguretat internacional per protegir dades sensibles com són les sanitàries, incloses a la història clínica compartida.

A falta d'alguns ajustos en una de les dues plataformes de descàrrega d'aplicacions, en pocs dies ja estarà disponible tant per a dispositius IOS com Android.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, demana a la població que faci el pas previ de demanar la signatura electrònica per evitar col·lapses.

L'aplicació inclourà el QR amb el certificat COVID, ja sigui de vacunació, test o estat de la malaltia i permetrà també introduir per part de l'usuari d'altres resultats com proves d'antígens realitzades de forma privada.

La nova eina també permetrà consultar els informes mèdics de la història clínica i el calendari de visites mèdiques programades.

En una fase posterior contindrà d'altres funcionalitats com per exemple visites no presencials per video trucada, el carnet vacunal, la recepta electrònica o la participació en cribratges o estudis de salut.

Amb tanta informació, el desenvolupadors de l'eina han fet nombroses proves de càrrega i de seguretat per garantir la velocitat de l'app i, segons el cap de sistemes d'informació del SAAS, Xavier Grande, no s'han detectat incidències.

L'aplicació AndorraSalut, segons Benazet, forma part del programa general de digitalització del país i és "un dels projectes estratègics del ministeri en aquesta legislatura".

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?