Actualidad
TRANSPORT

L'estació nacional d'autobusos recupera la normalitat a poc a poc

Les dades d'afluència encara queden molt lluny del que serien en un any prepandèmic però sí que cada mes l'usen més persones

L'estació nacional d'autobusos recupera la normalitat a poc a poc / Arxiu ANA

Andorra la Vella

Les dades d’afluència encara queden molt lluny del que serien en un any prepandèmic però sí que cada mes l’usen més persones. Així ho afirma el director de l’Estació Nacional d’Autobusos, Jaume Vidal, que manté l’opinió que a molta gent encara “li fa por” viatjar en autobús per qüestions de seguretat i per tant, prima els trajectes en vehicle privat. Veu, per això, com des de la primavera hi ha una evolució en aquest sentit.

Quant a trajectes i destinacions, l’activitat encara és petita en comparació amb altres anys. En el cas d’Andbus, han ampliat a una tercera, les freqüències fins a l’aeroport del Prat, a la que cal sumar la que fan fins a l’aeròdrom de Tolosa. Altres companyies sí que recuperen serveis com el grup Montmantell que torna a oferir els viatges fins a Tarragona, i la línia que uneix el Principat amb Portugal, també torna a funcionar.

Destaca DirectBus que només fa quatre viatges fins a Barcelona per dia, quan abans en feia 16. El director general de la companyia, Bartumeu Gabriel, assegura que les perspectives eren millor fa unes setmanes i malgrat que pretenien ampliar els serveis, finalment no poden fer-ho.

Recordar que l’empresa ha presentat la documentació requerida al Govern perquè els compensin per les pèrdues en el servei regular de les línies nacionals i l'han valorat entre 600.000 i 700.000 euros.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00