Actualidad

L'ovella menorquina ja és 100% raça autòctona

Amb aquest segell, els consumidors tindran una identificació específica dels productes procedents d'aquesta raça ovina

L'illa ja compta amb dues races autòctones / CAIB

Mahón

L’ovella menorquina ja és 100% raça autòctona. Amb aquest segell del Ministeri d’Agricultura, els consumidors tindran una identificació específica dels productes procedents d’aquesta raça ovina de genètica única, conservada pels ramaders de la terra i criada en condicions mediterrànies.

La vaca menorquina fou la primera en ser protegida com a raça autòctona. Ara, amb l’ovella menorquina, l’illa ja compta amb un total de dues races autòctones que son un clar exemple de producció sostenible. A més, amb aquest reconeixement es respon tant a la demanda del sector ramader per protegir aquests animals com a l’exigència dels consumidors per tenir garanties del que compren.

L’ovella menorquina és la que millor s’adapta al clima i a l’orografia de Menorca amb períodes de sequera i de manca d’aliments. També resisteix les humitats dels sòls i és més resistent a malalties afavorides per aquestes condicions ambientals. A més, és una raça que pot botar les parets de pedra que divideixen els camps menorquins i està especialitzada en la producció d’anyell de llet.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00