Viernes, 17 de Septiembre de 2021

Otras localidades

Fallas

El colectivo fallero de Gandia sigue adelante con la celebración de las fiestas del 1 al 5 de septiembre

Lo han hecho público en un comunicado oficial de la Federació de Falles de Gandia

Asamblea de Falles de Gandia

Asamblea de Falles de Gandia / Falles de Gandia

No hay suspensión de la fiesta. Las Fallas de Gandia continúan su hoja de ruta y celebrarán las fiestas josefinas del 1 al 5 de septiembre. Así se aprobaba, este martes 27 de julio, en la asamblea de presidentes de las 23 comisiones falleras de Gandia y la Junta Directiva.

Tras la reunión se emitía un comunicado oficial en el que remarcaban que el colectivo es consciente de "la situación y dificultad del momento", al tiempo que añadían que "ninguna decisión o acto organizado se hará sin contar con la aprobación de las autoridades". Es más, los falleros se ponen a disposición de las autoridades para que sean ellos los que, si lo consideran pertinente, acaben cancelando las fiestas. Concluyen en el comunicado que las Fallas "respetarán y acatarán cualquier instrucción al respecto".

A sólo 5 semanas de la celebración de la fiesta josefina, esta decisión de las Fallas de Gandia se enmarca en un contexto de recepción del nuevo alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, al colectivo fallero. El primer edil ha dado a conocer la creación de un plan de contingencia para adaptar la fiesta a la nueva realidad sanitaria.

Este plan se preparará a partir de la propuesta hecha por la Federació de Falles de Gandia. El objetivo, concluyen los falleros, "es estar preparado, en caso de que en septiembre se den unas circunstancias favorables, para poder hacer las Fallas de la manera más digna posible".

Comunicado oficial de la Federació de Falles de Gandia que pueden leer a continuación:

"Les falles continuen amb el full de ruta que van aprovar fa poques setmanes, és a dir, la celebració de les falles en setembre, concretament de l'1 al 5. Els presidents i presidentes són conscients de la situació i la dificultat del moment. També de la sensibilitat del poble i de les persones més afectades.

El primer pensament de tots ells, és l'empatia amb els afectats, i amb el personal que lluita per a vèncer la pandèmia. Per això cap decisió ni cap acte organitzat es farà sense comptar amb el vist i plau de les autoritats, i pensant en el bé de tots i totes. Amb la seguretat com a primera premissa; amb la responsabilitat per davant de tot.

Cal recordar que la data de setembre per a la celebració de les falles va ser donada per la GVA, tot i que la preferència a Gandia era altra. Sempre amb la salut i el respecte com a divisa, les falles de Gandia es reafirmen en les dates de setembre. Per tant, no hi ha suspensió de la festa.

Aquesta decisió, la suspensió, depén i és potestativa de les autoritats sanitàries i polítiques. No són els fallers i falleres experts en temes sanitaris, i per tant es posen a disposició de les autoritats, que són les que han de prendre decisions. Les falles respectaran i acataran qualsevol instrucció al respecte.L'entrevista del president de la Federació, Telmo Gadea, amb el nou alcalde, José Manuel Prieto, ha infós alegria i esperança al col·lectiu.

El mateix alcalde ha indicat a les àrees corresponents de l'ajuntament la creació d'un pla de contingència per adaptar la festa la nova realitat sanitària. Aquest pla s'elaborarà a partir de la proposta realitzada per la Federació de Falles. L'objectiu és estar preparats, per si en setembre es donen unes circumstàncies favorables, poder realitzar les falles de la manera més dignament possible.

Telmo Gadea ha indicat a l'alcaldia que "plantar i cremar" no és una opció per a Gandia. Que cal treballar per a donar a Alba i Sandra i a la resta de representants allò que es mereixen i pel que fa temps que lluiten. Amb la màxima dignitat possible en el moment concret. El compromís de l'alcadia és total amb les falles, que han de ser un preámbul de la Fira i Festes 2021.

Les falles de setembre depenen de la situació pandèmica. Però també de la il·lusió que les diferents comissions posen en celebrar-les. I ací és on la FDF vol insistir: en mantenir el respecte més gran amb tothom, però sense perdre la il·lusió per la festa, la tradició valenciana, la llengua i la nostra identitat. Les comissions són les garants de la continuïtat de la tradició fallera.

I també cadascú, de manera individual, pot contribuir a la pervivència de la nostra cultura. Convençuts del bon fer del personal sanitari, confiats amb la vacunació, i apelant al màxim respecte,... Continuen més forts que mai cap a les falles. Cap a setembre".

 Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?