Actualidad
XARXA DE CALOR

Comença la primera fase de la xarxa de calor d'Escaldes

A finals d'any ja estarà embrancada una de les torres del Clot d'Emprivat al nou servei que oferirà també fred

El gerent de FEDA Ecoterm, Jordi Travé, presentant les obres de la xarxa de calor d’Escaldes. / Ràdio SER Principat d'Andorra

Encamp

Les obres de la primera fase de la xarxa de calor d'Escaldes comencen aquesta setmana de manera que a finals d'any una de les torres del Clot d'Emprivat ja funcionarà amb aquest sistema com a prova pilot.

La singularitat d’aquesta xarxa a diferència de les de Soldeu o Andorra la Vella és que també proporcionarà fred. Funcionarà a través d'un local tèrmic que estarà situat al pont de l'avinguda Joan Martí i, a través d'un circuit tancat, generarà calor i fred.

FEDA ja ha començat les obres d'aquesta primera fase que preveu enllestir en sis mesos. Jordi Travé, gerent de FEDA Ecoterm, ha explicat que els treballs arrencaran al carrer Esteve Albert, continuaran pel Clot d’Emprivat i seguiran per l’avinguda Fiter i Rossell, aprofitant les obres d’embelliment que el comú iniciarà al setembre en aquesta zona. Segons Travé, la inversió que farà FEDA serà de sis milions d'euros i s'aprofitaran els recorreguts de galeries existents de manera que hi haurà “poca afectació sobre la xarxa viària”.

Escaldes serà l'única parròquia per ara que tindrà xarxa de fred. La longitud total de la xarxa serà de 4.000 metres i beneficiarà el Clot d'Emprivat, Prat del Roure i Fiter i Rossell. En total, unes 740 llars en aquesta fase inicial.

Permetrà reduir fins a 1.300 tones de CO2 a l'any, o l'equivalent a les emissions de 675 vehicles.

Escaldes és la tercera localitat que disposarà de xarxa de calor després d'instal·lar-se a Soldeu i a Andorra la Vella.

Marisol Fuentes Pérez

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007, directora de Ràdio SER Principat d’Andorra, emissora...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00