Deportes

"És molt bon senyal que una esportista d'aquest nivell reconegui de manera oberta i natural que no està bé"

Analitzem el cas de Simon Biles i la importància de la salut mental amb Miquel Torregrossa, catedràtic en psicologia esportiva de l'UAB

“És molt bon senyal que una esportista d’aquest nivell reconegui obertament i de manera natural que no està bé”

“És molt bon senyal que una esportista d’aquest nivell reconegui obertament i de manera natural que no està bé”

12:58

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1627473946575/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El pas al costat de SimonBiles ha posat aquesta qüestió, la de la salut mental, al centre del debat públic. Avui al Què T'hi Jugues n'hem parlat amb Miquel Torregrossa catedràtic en psicologia de l'esport a la universitat Autònoma de Barcelona i coordina un estudi sobre l'impacte en la salut mental dels esportistes que han hagut d'afrontar la pandèmia i l'ajornament dels Jocs Olímpics. "Estan sent uns Jocs amb molta càrrega psicològica. La pandèmia i els confinaments han portat un estrès sobre la població en general i sobre els joves en particular. I la majoria d'esportistes d'alt rendiment són joves".

Amb tot, Torregrossa ha volgut destacar el vessant positiu de la retirada de la competició de SimonBiles i les declaracions que va fer després en roda de premsa: "És una molt bona notícia, no s'ha d'estigmatitzar la salut mental i no s'ha d'amagar. Quan no s'està bé, és molt bon senyal que una esportista d'aquest nivell ho reconegui obertament i de manera natural. I en una roda de premsa sense un gran drama".

El catedràtic també ha volgut ressaltar la necessitat de treballar de manera global amb els esportistes: "L'esportista d'intentar estar bé nivell tàctic, tècnic, físic i mental. Cal tenir en compte tota la seva situació, no només en la competició i el rendiment, sinó també pel que fa a la seva vida en general". I està convençut que en el cas de SimonBiles ja s'està fent aquest treball, però "no sempre pots tenir el resultat que t'agradaria. A mi em va semblar agosarat que diguessin que podia competir a la competició individual. Són coses que demanen una mica de temps i de treball".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00