Sociedad
Medio ambiente

La biomassa va créixer un 75% a la Reserva Marina del Nord de Menorca

L'efecte també es nota a les aigües de superfície de les zones més properes

Les aigües superficials de la reserva marina han experimentat un increment de la biomassa en general, però no de la quantitat d'exemplars d'espècies més preuades per la restauració. / CAIB.

Mahón

La biomassa de peixos va augmentar, de manera generalitzada, un 75% el 2019 en les aigües superficials de la reserva marina del Nord de Menorca. Així ho ha anunciat el director general de Pesca, Joan Mercant. Això també afecta les zones de control no protegides. Aquest fenomen es deu al fet que un grup d'espècies amb interès comercial de tipus mitjà-baix, com sards i variades, es beneficien de l'efecte de protecció i de la menor incidència que la pesca professional té sobre ells. L'efecte positiu de la protecció es deu a la zona parcialment protegida del cap de Cavalleria. No obstant això, el conjunt d'espècies més preuades en la restauració, anfossos, cap-roig, mòllera i escorball, mostra una biomassa semblant a la d'anys anteriors, amb una lleugera tendència a minvar.

En aigües profundes, les dades recollides aquest 2021 són gairebé idèntiques a les de 2017 quant al conjunt d'espècies vulnerables a la pesca, amb un efecte positiu de la protecció del cap de Cavalleria. Les espècies més preuades en la restauració presenten també major biomassa a la zona parcialment protegida però amb una minva respecto anys anteriors.

Aquests resultats coincideixen, en part, amb els quaderns de seguiment pesquers, on les espècies més afectades pel palangre com anfós, déntol, mòllera, pàguera o cap-roig mostren tendències decreixents de captura per unitat d'esforç. També mostren tendències decreixents els resultats de la pesca de la flota d'arts menors afectada pel tremall, com sard i rajades.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00