Deportes

David Alegre: "Em sento un privilegiat d'haver pogut estar a uns Jocs Olímpics tot i la pandèmia"

Al 'Què t'hi Jugues!' parlem amb el jugador espanyol que després dels Jocs Olímpics de Tòquio posa el punt final a la seva carrera esportiva

David Alegre: "Em sento un privilegiat d'haver pogut estar a uns Jocs Olímpics tot i la pandèmia"

David Alegre: "Em sento un privilegiat d'haver pogut estar a uns Jocs Olímpics tot i la pandèmia"

12:29

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1627923876100/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Aquest cap de setmana la selecció espanyola d'hoquei herba ha caigut eliminada dels Jocs Olímpics als quarts de final contra Bèlgica, una de les candidates a la medalla d'or. Després d'aquesta derrota, hi ha cinc jugadors de la selecció espanyola que pengen l'estic i posen punt final a la seva carrera esportiva: David Alegre, Quico Cortés, Pau Quemada, Josep Romeu i Roc Oliva. Avui al 'Què t'hi Jugues!' hem parlat amb un d'ells, amb David Alegre, jugador de la selecció espanyola i del Real Club de Polo de Barcelona, que un cop acabats els Jocs Olímpics de Tòquio es retira com a jugador d'hoquei herba. "Ara és un moment de moltes emocions i de viure el moment. Ara que realment assimiles que has jugat el teu últim partit et quedes amb emocions barrejades, de tristesa per no haver allargat la carrera aquí als Jocs, però alegria de mirar enrere i veure tot el que has aconseguit com a jugador", ha explicat Alegre. "Ara és una altra etapa. Als esportistes ningú ens prepara per a la retirada, però crec que l'he meditat bé, ja m'he preparat també pel món laboral, he intentat sempre compaginar les dues coses, i ara l'afronto amb moltes esperances", ha afegit. 

Espanya ha caigut eliminada en mans de Bèlgica i Alegre ha dit al 'Què t'hi Jugues!' que assimilar una derrota sempre costa. "Sobretot en uns Jocs Olímpics, quan tens a tocar unes semifinals, sempre estàs una mica trist i decebut, però així és l'esport, a vegades es guanya i a vegades es perd. Crec que ho vam donar tot, vam lluitar-ho fins al final, però l'actual campiona del món va resoldre-ho quan tocava", ha explicat el jugador espanyol, qui també ha valorat el rendiment d'Espanya en aquests Jocs. "Crec que hem anat de menys a més. Es va veure un equip madur, que sabia el que volia i vam lluitar fins al final. Així és l'esport d'elit, que per petits detalls et quedes fora", ha afirmat i ha afegit que el gol decisiu de Pau Quemada a la fase de grups "va ser el punt més àlgid i amb més èxtasi d'aquests Jocs".

Després dels Jocs Olímpics de Tòquio, David Alegre posa punt final a la seva carrera. "Crec que també toca, al final també has de fer un pas al costat i donar pas a les noves generacions. Ja porto gairebé 19 anys a l'elit, això també comporta un cert compromís, sacrifici i exigència que també va bé deixar-ho i gaudir d'altres coses que m'espera de la vida", ha explicat. A Tòquio Alegre ha participat en els seus cinquens Jocs Olímpics i ha explicat al 'Què t'hi Jugues!' que els que més recorda són els de Pequín de l'any 2008, quan van aconseguir una medalla de plata. "Gairebé se'm posa la pell de gallina quan el recordo", ha detallat.

El jugador espanyol ja tenia pensat retirar-se l'any passat, però ha esperat fins al 2021 per poder disputar els últims Jocs Olímpics. "Ho vaig haver d'allargar tot perquè l'any passat també m'havia de casar. Vaig allargar el casament, la meva carrera esportiva i ara aquest any, si tot segueix així, em casaré i penjaré l'estic", ha explicat, i ha afegit que "em sento un afortunat i un privilegiat d'haver pogut estar a uns Jocs Olímpics tot i la pandèmia".

Finalment Alegre ha explicat la importància que l'hoquei herba té a Terrassa. "És molt familiar, molts dels nostres familiars han estat fundadors dels clubs de Terrassa. És el bressol del hoquei, quan neixes ja et posen un estic sota el braç i és molt més fàcil que ho practiquis i surtin generacions tan bones", ha dit.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00