Actualidad

El nou Sistema d'Indicadors Turístics permetrà analitzar l'abast del turisme a Menorca

Aquesta eina permetrà avaluar l'estat i evolució del turisme i els seus efectes a l'illa des de diferents perspectives

Marta Pérez, Josep Pastrana i David Carreras en la presentació dels indicadors turístics 2021 / CIME

Mahón

Menorca unifica els seus coneixements i bases de dades en un Sistema d'Indicadors Turístics per poder analitzar des de totes les vessants aquest fenomen i dissenyar millors estratègies de futur.

El Sistema d'Indicadors Turístics, que ja funcionava des de 2017, però que ara s’amplia i disposarà de web pròpia i més informació, s'ha concebut com una eina per entendre el passat, analitzar el present i poder preveure el futur turístic a través de dades objectives.

Es tracta d'una base de dades impulsada per l'Observatori Socioambiental de Menorca i el Consell Insular que estructura totes les dades en dotze camps diversos com l'oferta turística, el seu impacte econòmic o les infraestructures. Aquesta informació es renova contínuament amb més de 500 indicadors que procedeixen del propi OBSAM, del Consell i altres entitats.

El conseller d'Economia i Ordenació Turística, Josep Pastrana, espera que aquesta base de dades sigui útil per a les Administracions, les empreses i els particulars i que, també, permeti establir estratègies i veure l'evolució del turisme a l'illa.

Amb la consolidació del projecte es vol donar una passa més endavant i presentar la candidatura per formar part de la Xarxa Internacional d'Observatoris de Turisme Sostenible emmarcada dins de l'Organització Mundial del Turisme de l'ONU, que avalua l'impacte econòmic, ambiental i social del turisme a escala de destinació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00