Hora 14 la Vall d'AlbaidaHora 14 la Vall d'Albaida
Sociedad
Memoria histórica

Comencen els treballs de recuperació dels cossos de la Fossa 21 amb 27 valldalbaidins enterrats

15 veïns d'Ontinyent i 12 de Bocairent seran tornats a les seues famílies. Es busquen familiars d'algunes de les víctimes

Familiars dels ontinyentins víctimes amb representació governamental / Ajuntament d'Ontinyent

Ontinyent

Ahir dimecres tenia lloc l’inici dels treballs de recuperació dels cossos dels represaliats del franquisme i la Guerra Civil que es trobaven a la fosa 21 del municipi de Paterna. S’espera recuperar els cossos de fins a 15 veïns d’Ontinyent i altres 12 de Bocairent.

Fins a Paterna es van desplaçar ahir membres dels consistoris tant d’Ontinyent com de Bocairent, encapçalats pels seus respectius alcaldes, Jorge Rodríguez i Xavi Molina, que junt a familiars de les víctimes van ser rebuts per la Consellera de Memòria democràtica Rosa Pérez Garijo, la representant governamental de la Generalitat en un acte tan especial, l’àrea de la qual és la que finança aquests treballs.

També va estar present la Presidenta de l’Associació de Familiars de les Vïctimes de la Fosa 21 Pilar Taberner, qui agraïa la implicació de les institucions i persones que estan col·laborant en la localització de les families dels represaliats. Des del passat mes de juliol, estan prenent-se mostre de l’ADN dels descendents i familiars localitzats, uns treballs que es cotejaran amb els de les restes que ara s’exhumen.

Es busquen familiars d'algunes víctimes ontinyentines

Com que se’ns ha sol·licitat ajuda a tots per tractar d’identificar familiars vius d’algunes de les víctimes ontinyentines abandonades l’any 1939 a una fossa comú a Paterna, ací està el nom, edat i ofici d’elles perquè tota ajuda és poca. Es tracta dels obrers Francisco Martí Insa (mort als 33 anys) i Luis Montes Calabuig (41); l’impressor Manuel Torró Torno, (32); l’ebenista Francisco Ferrero Llopis (26); el sabater Antonio Tormo Gandia (28); el jornaler Antonio Soler Soler (38) i el llaurador José Soler Soler (33).

Si algú coneix o té informació sobre algun familiar d’aquestes persones represaliades pot contactar per correu a ontinyentmemoria@gmail.com

L'Ajuntament d'Ontinyent posa a disposició de les families l'espai memorial del cementeri d'Ontinyent

La regidora de Memòria Democràtica de l’Ajuntament d’Ontinyent, Sayo Gandia, que també va estar present per acompanyar als familiars de les víctimes a qui els recordava que una vegada recuperades les restes, se'ls entregaran per enterrar-les en algun nínxol familiar si així ho decidiren, al mateix temps que ofereix l'espai memorial del cementeri d'Ontinyent per si no tingueren alternativa o per si volgueren que descansaren ahí.

Sayo Gandía ofereix l'espai memorial del cementeri d'Ontinyent a les famílies

00:28

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1629967359769/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00