Deportes

Espectacular final de la Copa del Rei de velers d'època a Maó

Viola, Fjord III, Argos i Calima van guanyar les quatre categories en disputa

El Fjord III va guanyar la classe d'Època bermudiana i la general de la Copa del Rei. / Luis Fernández.

Mahón

La XVII Copa del Rei de velers d’Època disputada al port de Maó ja és història. Aquest diumenge es va disputar la darrera mànega que va coronar els campions a les diferents categories. El Viola (1908) va aconseguir la victòria en la categoria Època Cangreja en la seva primera participació. Fjord III (1947) en Època bermudiana, Argos (1964) en Clàssics i Calima (1970) a Esperit de Tradició van completar el quadre d'honor de la regata organitzada pel Club Marítim de Maó.

La XVII Copa d'el Rei de Vaixells d'Època va viure una gran jornada final gràcies a un vent mitjà de component nord. Totes les categories van realitzar un recorregut de 12 milles nàutiques consistent en un desmarcatge, un tram de popa a l'Illa de l'Aire, un altre de cenyida fins a la bocana del port natural i un través a l'interior de la rada maonesa.

L'embarcació Viola, un preciós cúter botat en 1908, va ser l'indiscutible protagonista de la XVII Copa d'el Rei de Vaixells d'Època Repsol a l'adjudicar-se la victòria en la classe Època Cangreja, on competeixen els vaixells més antics i amb més solera de la flota.

A la classe Època bermudiana (vaixells botats abans de 1950 amb aparell de vela triangular) no hi va haver sorpreses. El Fjord III (1947), de Scott Perry, es va adjudicar les tres mànegues disputades des del passat divendres i es va alçar amb el Trofeu Cinquè Centenari de la Primera Volta a el Món, que s'atorga al guanyador absolut de totes les classes

L’Argos (1964) va tancar la competició amb una excel·lent regata final i va confirmar la seva condició d'etern favorit. La tripulació liderada per l'armadora novaiorquesa Bàrbara Trilling va aconseguir la seva vuitena victòria a la Copa d'el Rei de Vaixells d'Època, en la categoria de Clàssics per a vaixells construïts entre 1950 i finals dels anys 70.

Tampoc hi va haver sorpreses en la classe Esperit de Tradició, on el Calima (1970), de Javier Pujol, va fer valer el títol de propietat que sembla posseir sobre la Copa de Rei de Vaixells d'Època. Amb aquesta suma 13 victòries en 17 edicions.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00