Domingo, 19 de Septiembre de 2021

Otras localidades

L'Alt Empordà és la segona comarca catalana amb més sol·licituds de parcs eòlics

A hores d'ara cap s'ha considerat viable

Un molí de vent al mar, en una imatge d'arxiu del web BlueFloat Energy

Un molí de vent al mar, en una imatge d'arxiu del web BlueFloat Energy / Principle Power/Dock90

Aquest fet preocupa al Consell Comarcal perquè els promotors poden deixar de mostrar interès en el projecte, o bé, poden decidir engrandir-lo i llavors la decisió passa a ser de Madrid -com passa en el cas del Parc Eòlic Marí del golf de Roses- i els Ajuntaments deixen de tenir l'última paraula en un projecte que pot tenir un fort impacte en el seu territori.

Per això, insisteixen en millorar el Decret Llei d'Energies Renovables perquè especifiqui en quins llocs es poden instal·lar els aerogeneradors. El Conseller Comarcal de Canvi Climàtic, Agustí Badosa, diu que es troben en un atzucac.

Badosa recalca que es va tard en matèria de transició energètica i recorda que ja hi ha propostes d'interconnexió per portar energia renovable a Catalunya des de l'Aragó, on van molt més avançats.

Protesta a l'Albera

Nova protesta a l’Alt Empordà en contra dels parcs eòlics que es projecten a l’Albera.  Projectes que l’entitat ecologisa Iaeden Salvem l’Empordà i l’Associació Albera Lliure de Molins –ALLIMO- i els ajuntaments de la zona consideren que son especulatius i desproporcionats. 

A part d’aquest centenar de molins plantejats a l’Albera hi ha el parc eòlic marí que es projecte al golf de Roses. L’alcalde de Capmany, ha recordat que la ponència d’energies renovables va emetre informe desfavorable sobre la viabilitat econòmica de dos parcs projectats a l’Empordà, un entre Capmany i Agullana i un altre a Llançà.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?