Domingo, 26 de Septiembre de 2021

Otras localidades

Els trasplantaments d'organs a Menorca han salvat 140 persones

L'illa celebra 20 anys de la posada en funcionament d'aquest servei

Les extraccions d'òrgans a Menorca compleixen 20 anys.

Les extraccions d'òrgans a Menorca compleixen 20 anys. / PIXABAY.

140 persones s’han beneficiat els darrers 20 anys de les donacions d’organs que han tingut lloc gràcies a extraccions fetes a Menorca aquesta és la dada més important d’aquest servei mèdic que ara compleix dues dècades de funcionament a l’Illa.

 

D’un total de 49 donants s’han pogut extreure, entre d’altres, 95 ronyons, 29 fetges o 12 cors. Hem de pensar que cadascun d’aquests òrgans ha permès salvar una vida. El responsable d’aquest servei a Menorca, el doctor Ramón Fernández-Cid, recorda como van ser de durs els inicis i com ha evolucionat tot en aquests 20 anys. En l'aspecte tècnic han canviat les tècniques. Ara ja es poden extreure teixits de persones amb mort cerebral o aen situació asistòlica. En l'àmbit social s'ha passat d'un rebuig de les famílies de fer donacions d'un 25% a un 5%.

 

 

Ramon Fernández explica que a partir d’ara el servei de trasplantaments a Balears farà una passa endavant i això també es notarà a l’illa.  En unes setmanes ja es podran fer trasplantaments de fetge i això suposarà que s'incrementarà l'extracció d'aquest orga aquí.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?