Domingo, 26 de Septiembre de 2021

Otras localidades

El Govern balear analitzarà l'origen de la contaminació per nitrats dels pous

S'estudiaran dues masses d'aigua subterrània i dues conques hidrogràfiques de Menorca

Es vol investigar la relació entre l'agricultura i la contaminació dels aqüífers per nitrats.

Es vol investigar la relació entre l'agricultura i la contaminació dels aqüífers per nitrats. / CAIB.

La Direcció General d’Agricultura ha adjudicat un estudi per identificar les fonts de contaminació per nitrats de les àrees declarades com a zones vulnerables per elements procedents de fonts agràries’. Això afectarà a dues masses d’aigua subterrània de Menorca i dues conques hidrogràfiques de Menorca.

D’aquesta manera es realitzarà una valoració de cada zona vulnerable i es quantificaran de la manera més precisa possible les fonts de contaminació com fertilització nitrogenada, aigües residuals domèstiques, emmagatzematge, i aplicació de fems i purins) o d’altres. Les mostres seran analitzades per un laboratori de Valladolid. Les conclusions permetran definir millor les actuacions a fer. L’estudi avaluarà els entorns de 23 masses d’aigua subterrània, dues d’elles a Menorca, i vuit conques hidrogràfiques, dues també a la nostra illa.

Es faran tasques com conèixer l’agricultura que es realitza, amb referència a la superfície destinada a cada cultiu o sistema de cultiu, i al maneig específic en el reg i fertilització de les terres per a poder realitzar els corresponents balanços de nitrogen; quantificar la càrrega ramadera de cada zona vulnerable; realitzar una estimació de les infiltracions de les aigües residuals domèstiques d’habitatges unifamiliars aïllats a les zones vulnerables o quantificar el reg amb aigües residuals regenerades. També es recolliran mostres d’aigua de 48 pous.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?