Jueves, 23 de Septiembre de 2021

Otras localidades

Tornar a casa

Carles Cortés, escriptor i catedràtic

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Ara fa trenta-cinc anys que vaig eixir per última volta d’una aula de l’Institut Pare Vitòria. Acabava COU i havia decidit anar a la Universitat d’Alacant a estudiar Filologia Catalana. El pròxim dilluns dia 13 tornaré a entrar en una aula alcoiana, en aquest cas, en el Campus d’Alcoi de la meua universitat. Com a professor, iniciaré la docència d’una assignatura del grau d’Educació Infantil. A més, serà la meua primera classe després de 8 anys d’excedència per haver-me dedicat a altres coses… Imagineu la meua alegria?

He d’agrair a la Universitat d’Alacant i a l’Ajuntament d’Alcoi per fer realitat un somni: a Alcoi tenim dos campus. Sabeu que, amb l’excepció de València, cap altra ciutat valenciana té presència de dues universitats públiques presencials com la nostra? Som una ciutat de fil de vint i, amb les dificultats històriques o de localització geogràfica que hem tingut, sempre hem oferit una imatge de poble lluitador i treballador.

He de felicitar la força dels grups polítics municipals que, al costat de l’Alcaldia, han sabut donar l’empenta final per donar continuïtat als estudis que fa tres anys van començar. No és fàcil per una universitat com la nostra descentralitzar alguns estudis. Creixem en presència en el territori, ampliem la captació d’alumnat d’altres comarques, però cal encara fer entendre, dins i fora de la nostra institució, que en el Campus d’Alcoi guanyem totes i tots. La ciutadania d’Alcoi ha d’estar plena d’orgull per l’existència d’aquest projecte. Jo ho estic, faré realitat el meu somni, tornar a la meua ciutat a formar l’alumnat: em sentiré de nou a casa.

Estaré a l’altra banda de l’aula i recordaré els meus professors de l’institut: Ximo Cardenal, Pilar Blanco, Ariel Mompó i tants altres. I com no, ma mare i ma tia, que encara tinc la sort de tenir-les, que estaran ben orgulloses de mi. Disculpeu-me la vanitat, no ho trobeu fantàstic?

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?