Jueves, 23 de Septiembre de 2021

Otras localidades

Que no pare la música

Carles Figuerola, periodista

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Una novel·la de Ray Bradbury, 'Fahrenheit 451', denunciava un futur en el qual no es podien tindre llibres i un cos especial de bombers els cremava, estaven prohibits. Era una societat alienada, massificada i allunyada del món natural. Un relat futurista que avisa el que pot passar quan el totalitarisme emmordassa i asfíxia la cultura.

Amb raons aparentment solidàries,una comissió escolar d'Ontario ha destruït 5 mil llibres infantils, entre ells d'Astèrix i Tintín per ofendre els indígens. Un fet sorprenent en un país com Canadà.

Mentre, la tornada dels talibans al poder ens ha recordat com en el 2021 es pot retrocedir segles enrere i perdre drets que haurien de ser intocables.

La prohibició és una solució fàcil i contundent, una manera d'imposar-se i de crear por. Als talibans, pels seus preceptes no els agrada la música i han prohibit que es toque al carrer. Un cantant folk ha sigut una de les primeres víctimes.

No és una novel·la, és la realitat, que ens hauria de fer pensar com seria un món sense música.Com ha dit el fundador de l'Institut Nacional de la Música d'Afganistan, una societat sense música, és una societat morta.

Ara que molts miren les calories, proteïnes i tot el que aporten els aliments, es podria reflexionar sobre els beneficis de la música, igual d'importants a l'hora de cuidar la salut. Està demostrat que eleva el nivell de felicitat, redueix l'estrés, millora l'estat d'ànim, aporta alegria.

A Alcoi la música està tan present, tan arrelada que suposaria tot un xoc deixar-la d'escoltar. La paralització obligada per la pandèmia va demostrar després la necessitat d'acudir als concerts i gaudir de la meravellosa sensació d'escoltar música en directe.

La música mor per una prohibició a l'Afganistan. En record a aquells que l'han perduda obligatòriament podria sonar en les nostres terres la marxa àrab 'Afganistan', composta per Joaquín Morales Gisbert fa 75 anys.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?