, 20 de de 2021

Otras localidades

La sanitat està en la UVI?

Miguel Vilaplana, periodista

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

La pandèmia de coronavirus ha sotmés al nostre sistema sanitari a una autèntica prova de foc. L'enorme allau de contagis, que han arribat a més en onades que han deixat a l'Hospital d'Alcoi a vegades a la vora de la saturació, han suposat un examen d'allò més exigent, que ara, amb la perspectiva que dona el temps, es podria dir que s'ha aprovat amb una certa suficiència.

Però a l'hora de repartir els mèrits, aquests queden concentrats, quasi de manera exclusiva, en els treballadors sanitaris, que han oferit una autèntica demostració d'esforç i sacrifici, que els ha portat a la vora de l'extenuació. Per això és del tot comprensible que, quan la situació ha començat a estabilitzar-se, hagen decidit dir prou i eixir a les portes dels centres sanitaris per a denunciar el que s'ha convertit en una autèntica xacra, com és la falta de personal.

Si abans d'irrompre la pandèmia, el Departament de Salut d'Alcoi ja era un dels més afectats per l'escassetat de plantilla, la crisi sanitària no ha fet més que aguditzar un problema del qual ningú pot eludir responsabilitats. Ni el PP en el seu moment, quan va aplicar retallades en la sanitat pública per a beneficiar a la privada, ni ara el govern del Botanic, que no ha complit els seus compromisos de millorar la situació.

Però la solució no pot esperar més i s'ha d'afrontar amb urgència. D'una banda, pels treballadors, que han quedat exhaustos, i per un altre, perquè d'alguna manera s'haurà de fer front a les enormes llistes d'espera en tota mena d'especialitats que s'han anat formant després d'any i mig de lluita incansable contra el covid.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?