Sociedad

Desbrossen 85 hectàrees al costat de l'AP-7, N-II i la via d'alta velocitat a l'Alt Empordà

L'objectiu és descarregar de combustible una zona on el vent podria fer saltar les flames d'un costat a l'altre en cas d'incendi.

Imatge aèria d'una part de la zona on s'actua. / Imatge: Agents Rurals

Girona

La Diputació de Girona ha començat a desbrossar aquesta setmana 85 hectàrees del costat de l'autopista, l'N-II i la línia de l'alta velocitat als municipis de La Jonquera, Capmany, Biure i Darnius, concretament a la zona de Sant Martí del Forn de Vidre i els Banys de la Mercè.

Lluís Amat, diputat Medi Ambient Diputació de Girona

00:23

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1631709728208/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Amb un pressupost de 114.186 euros, s'aclareix i s'estassen matolls, es seleccionen i es tallen peus morts i es poden arbres adults i joves d'una zona on a l'estiu hi poden arribar a passar 80.000 vehicles al dia i on, en cas d'incendi i tramuntana, es converteix "en un coll d'ampolla", com destaca el diputat de Medi Ambient de la Diputació de Girona, Lluís Amat.

L'objectiu és posar-li difícil a les flames per saltar d'un costat a l'altre d'aquestes carreteres. Són treballs que donen continuïtat als que es van fer el 2018 (19 Ha), 2019 (39 Ha) i 2020 (101 Ha) i en els que, a part de la Diputació, hi col·laboren la Generalitat i el Conseil Départamental des Pyrénées-Orientales.

Quan s'acabin aquestes aclarides -la majoria en terrenys privats-, s'aconseguirà crear una àrea contínua de prevenció d'incendis d'unes 250 hectàrees que es consideren clau perquè un hipotètic incendi pugui acabar afectant d'una manera severa l'Alt Empordà i l'Alta Garrotxa.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00