Actualidad
DISCURS D'ORIENTACIÓ POLÍTICA

Govern negocia una línia de finançament amb el Banc Europeu d'Inversions per portar el tren

El cap de Govern, Xavier Espot, ha parlat en el seu discurs de la importància de la homologació internacional i en la necessitat de trobar diverses fonts de finançament

El cap de Govern, Xavier Espot, durant el seu discurs. / M.F

Andorra la Vella

El cap de Govern, Xavier Espot, ha parlat en el seu discurs de la importància de la homologació internacional i en la necessitat de trobar diverses fonts de finançament. En aquest sentit, ha avançat que estan en marxa unes negociacions amb aquest organisme per trobar finançament per a projectes lligats a la comunicació, més concretament a l’arribada del tren al país. Això sí, és un projecte transfronterer, al que hi han d’estar d’acord França i Espanya.

També ha dit que es vol demanar un segon crèdit al Banc de Desenvolupament al Consell d’Europa per tal de poder crear un programa de subvencions i crèdits tous per incentivar la digitalització del sector privat.

Pel que fa a l’acord d’associació amb la Unió Europea, Espot ha dit que els propers sis mesos seran cabdals per les negociacions, tenint en compte que França assumirà la presidència del Consell d’Europa. També es vol ampliar la xarxa de convenis de no doble imposició.

Respecte a la diversificació econòmica, ha dit que es treballa perquè en els propers mesos es pugui adjudicar el concurs per la creació de la zona franca. Pel que fa als treballadors per compte propi, ha recordat que el Govern tramitarà en els mesos vinents el projecte de llei transversal per als autònoms i les modificacions de les lleis d'inversió estrangera i de societats i la llei reguladora de la professió dels gestors.

L’habitatge també ha tingut una part important de l’al·locució. Assegura que aviat es constituirà el fons de l’habitatge dotat amb més de 10 milions d’euros per incentivar la posada al mercat de pisos de lloguer a un preu assequible. Durant els primers mesos de l’any vinent es rebrà la Casa Aristot Mora, un edifici que es destinarà a habitatge de protecció pública. Aniran destinats a persones sense recursos.

Pel que fa a la mobilitat, ha anunciat l’aprovació propera d’una Estratègia Nacional de Mobilitat Sostenible. Un document que també haurà d’aplicar-se per part dels comuns amb l’objectiu de racionalitzar els desplaçaments.

D’altra banda, ha destacat que es continuaran apujant les pensions més baixes i el salari mínim per sobre de l’IPC per tal de poder arribar al 60% del salari mitjà.

En matèria social, s’ha referit a la història social compartida, a la llei d’igualtat efectiva entre homes i dones i al fet que l’any vinent es podrà aprovar la nova cartera de serveis. A més, a finals del primer semestre de l'any que ve es posarà en marxa el Centre residencial d'educació intensiva.

Pel que fa a la justícia ha esmentat el pla de xoc en el qual s'està treballant per dotar de més recursos l'administració judicial i el ministeri fiscal i ha manifestat que en els mesos vinents entrarà a tràmit parlamentari el projecte de llei de procediment contenciós administratiu i que ja s'han iniciat els treballs del nou codi de procediment penal.

Finalment, ha recordat l'estudi que s'està fent sobre la viabilitat del cultiu i la transformació del cànnabis amb finalitats terapèutiques.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00