Miércoles, 20 de Octubre de 2021

Otras localidades

Agricultura reparteix un 40% més de llavor certificada d'espècies farratgeres a pagesos de Mallorca i Menorca

La majoria de solicituts, 197, provenen de la nostra illa per 115 de la veïna

SEMILLA repartirà llavors de plantes farratgeres certificades.

SEMILLA repartirà llavors de plantes farratgeres certificades. / CAIB.

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, a través dels Serveis de Millora Agrària i Pesquera de les Balears (SEMILLA), ha repartit 203.595 quilos de llavor de farratgeres, en el marc del Programa de foment d'ús de llavor certificada d'aquestes espècies. Es tracta de llavors d'Alfals, Enclova, Trèbol, Bersim, Veça, Margall, Civada, Ordi farratger i Triticale. El gruix de les sol·licituds corresponen a pagesos de Menorca (197) i Mallorca (115). Del total de llavor certificada que s’ha repartit, 183.420 es corresponen a llavor convencional i 20.175 quilos amb certificació ecològica.

Enguany s’ha repartit un 40% més de llavor certificada d’espècies farratgeres que l’any passat. Segons la gerent de SEMILLA, Georgina Brunet, «aquest augment és una bona notícia i respon a l’interès dels agricultors i ramaders per sembrar una llavor amb garantia de puresa varietal, d’alt nivell de germinació, d’homogeneïtat i de sanitat». Aquest programa de foment de l’ús de llavor certificada, ha afegit, «contribueix al manteniment de l’agricultura extensiva a les Illes Balears, a la seva sostenibilitat ambiental, a la conservació del paisatge rural i a la preservació de la biodiversitat; fomentant el manteniment del teixit econòmic i social del medi rural».

SEMILLA ha destinat en aquest programa 284.015,49 euros. L’agricultor assumeix el 50% del cost de la llavor certificada de farratgeres.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?