Política
DEBAT D'ORIENTACIÓ POLÍTICA

López demana disculpes pel plagi del programa de Más País però no dimitirà

Insisteix que les polítiques verdes continuaran formant part de l'eix de la formació fins a final de legislatura

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, conversa amb el del grup parlamentari de Ciutadans Compromesos, Carles Naudi. / M.F. ANA

Andorra la Vella

López no dimitirà i la majoria considera insuficients les seves disculpes.

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, abans de començar la darrera jornada del Debat d’Orientació Política ha lamentat el contingut del seu discurs d’ahir i que els Liberals van destapar que s’havia plagiat gran part del programa electoral de Más País, la formació d’Íñigo Errejón.

Han estat unes disculpes breus i ha deixat clar el posicionament de la formació vers l’Acord Verd. A preguntes dels periodistes, ha assegurat que no dimitirà, tot i que ha reconegut que no es senten còmodes amb el què ha succeït. També ha dit que la voluntat era inspirar-se un unes certes idees i ha reconegut que alguns dels paràgrafs que es van llegir ahir no els ha agradat.

Unes disculpes, però, que no han convençut ni a la majoria ni tampoc al cap de Govern, Xavier Espot. El president del grup parlamentari liberal, Ferran Costa, ha titllat de lamentable aquesta situació i ha fet un símil amb el rei emèrit espanyol.

De la seva banda, el president del grup parlamentari demòcrata, Carles Enseñat, ha destacat que el 80% del discurs de López va ser plagiat i considera que surten reforçats d’aquest debat.

El cap de Govern, Xavier Espot, manifesta que ell hagués actuat d’una altra manera. En aquest sentit, esperava un mea culpa més explícit. Diu que aquest episodi ha fet un flac favor a la classe política.

Tot i el què s’ha viscut, assenyala que seguirà considerant Pere López un interlocutor vàlid i dona per tandada la polèmica.

De la seva banda, el diputat de Mas País, Íñigo Errejón, ha ironitzat sobre la qüestió al seu compte deTwitterdemanant als Liberals que "no s'enfadin" perquè "la transició ecològica no té copyright".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00