Sociedad

Educació encarrega una auditoria externa de l'escola Manyanet Sant Andreu

Educació vol revisar quina ha estat la resposta de la direcció d'aquest centre concertat a les reiterades denuncies per assetjament. En els darrers tres cursos, s'ha activat 8 vegades el protocol per casos de bullying

Fonts del departament han confirmat a SER Catalunya que s'ha encarregat una auditoria externa per revisar l'actuació de la direcció d'aquest centre concertat davant les reiterades denuncies per assetjament escolar per part de diferents alumnes i després que el passat mes de maig es suïcidés una menor que estudiava en aquesta escola concertada. Els seus pares diuen que també ella patia bullying

Escola Manyanet de Sant AndreuACN

Barcelona

La inspecció educativa té constància que en els darrers 3 cursos s'ha activat 8 vegades el protocol per assetjament entre iguals. Vuit casos als que caldria sumar el de la jove que es va suïcidar el passat més de maig quan anava de camí a l'escola. Els seus pares denuncien que feia temps que la nena patia assetjament però que l'escola mai va fer cas de les seves denuncies. Els mossos si han obert una investigació. De fet fa pocs dies que el Major Trapero es va reunir amb els pares de la menor.

A banda dels 8 casos en què si es va activar el protocol, a Educació li consta un altre expedient, per un possible cas de violència d'adult cap a menor. Segons consta en una resposta parlamentària a preguntes de la diputada del PSC, Esther Niubó, aquest últim expedient el va obrir la Unitat de suport a l'alumnat en Situació de Violència (USAV) després que es conegués la detenció d'un religiós vinculat al centre que guardava al seu ordinador material pedòfil.

Aquesta detenció va generar molta polèmica perquè la direcció de l'escola va actuar contra el religiós, apartant-lo preventivament de les seves funcions com a rector de la parròquia i traslladant-lo a una residència de la congregació, lluny del contacte amb els menors. Però també va expedientar al tècnic informàtic que havia alertat als mossos, per entendre que havia incomplert el codi de conducta de la congregació.

En la seva resposta parlamentària, el departament diu que l'expedient a aquest treballador es va tancar el 28 d’abril de 2021 “sense cap efecte jurídic” per a l’informàtic que va arribar a estar de baixa per depressió.

Educació diu també que està revisant el projecte de convivència del centre, que es va aprovar al gener de 2019.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00