Miércoles, 27 de Octubre de 2021

Otras localidades

Els opositors al macro parc eòlic marí de Roses estan disposats a arribar als tribunals

Han presentat al·legacions en contra de la modificació de planejament que vol introduir l'estat per fer-lo possible.

Ana Zahonero i Jordi Ponjoan, avui a la ràdio.

Ana Zahonero i Jordi Ponjoan, avui a la ràdio. / Imatge: Jordi Altesa

L'associació Stop Macro Parc Eòlic recorda que parcs de les característiques del que es projecta a Roses -amb fins a un màxim de 80 molins de 260 metres- en d'altres zones s'ubiquen a 80 o 100 quilòmetres de la costa, no a 25 com a aquí, en una zona que consideren que s'hauria de preservar pel seu alt valor ecològic.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

La biòloga i vocal de la plataforma, Ana Zahonero, diu que abans d'implantar-lo s'ha d'estudiar molt bé si la zona ho pot aguantar o no i posa com exemple el que es fa a França, on es comença de manera més modesta amb 2 o 3 aerogeneradors.

Jordi Ponjoan, vicepresident de Stop Macro Parc Eòlic, diu que el model que s'ha d'implantar és el de generació de proximitat descentralitzada, que limita l'impacte al mar i a terra i ha recordat que a part dels molins, el projecte porta associat una línia d'alta tensió per donar sortida a l'energia.

La plataforma, que acaba de presentar les al·legacions a la modificació del planejament (Pla d'Ordenació de l'Espai Marítim, POEM) que promou el Ministeri de Transició Ecològica per el parc eòlic del Golf de Roses, assegura que es veurà obligada a presentar un recurs contenciós administratiu al Tribunal Suprem per impedir-ho.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?