Sociedad

Cotxe elèctric per compartir a disposició dels treballadors

La cooperativa Som Mobilitat ja té 5 cotxes elèctrics funcionant a les comarques de Girona a disposició dels treballadors de diverses entitats o institucions i prepara un nou desembarcament a principis de 2022.

El vehicle de Som Mobilitat del que ja disposen els treballadors del Consell Comarcal del Gironès. / Imatge: Consell Comarcal del Gironès

Girona

Compartir cotxe, que sigui elèctric i que el posi l'empresa o institucions com ajuntaments o consells comarcals. És el model de mobilitat sostenible que impulsa la cooperativa Som Mobilitat, que ja té 5 cotxes funcionant a les comarques de Girona per intentar implantar una fórmula que té per objectiu reduir l'ús del cotxe particular.

L'últim cotxe que han posat en circulació és per als treballadors del Consell Comarcal del Gironès. A la ciutat de Girona també en comparteixen dos els treballadors de MIFAS i n'hi ha dos més a Ripoll i Olot.

Arnau Vilardell, coordinador de la Cooperativa, ha explicat que el més difícil és aconseguir un punt de càrrega físic al carrer. Per això, principalment s'adrecen a ajuntaments.

Reduir l'ús de cotxe privat passa també per fomentar la mobilitat a peu o en bicicleta -recalca- i també implica canvis urbanístics, per exemple, evitant els grans centres comercials als afores.

Arnau Vilardell, coordinador de SOM Mobilitat

08:08

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000022005/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00